TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Dezvoltarea gambelor

Achim AlbrechtMajoritatea culturistilor care au fost nemultumiti de ceva au fost nemultumiti de gambe. Nu cred ca aceasta grupa musculara poate sa ridice mai mari probleme decat altele daca:

1 – este antrenata din primele zile de cand incepeti culturismul

2 – este antrenata suficient de intens si corect

Gambele mele au fost solicitate mult in trecut cand eram boxer si cred ca stiti ce inseamna pentru un boxer un bun joc de picioare. Cu toate ca erau antrenate nu aveam gambe masive ci ele erau mai mult in forma daca as putea spune asa. Trecand la antrenamentele de culturist ca oricare incepator nu ma interesa aceasta grupa si de abia cand am vazut cum imi raspunde corpul la antrenamente am inceput sa ma gandesc serios la concursuri si deci la gambe si la celelalte grupe pe care le-am lasat deoparte. Primul meu program de gambe era unul singur si-l efectuam in aceeasi zi cu coapsele (de 2 ori pe saptamana).

Datorita executarii corecte a exercitiilor si a solicitarii maxime la care erau supuse gambele au inceput sa creasca in volum. De abia mai tarziu gambele trebuiesc atacate din mai multe unghiuri si ca pozitia picioarelor la efectuarea exercitiului determina gradul lor de dezvoltare. Asa ca am inceput sa-mi dezvolt atat muschii soleari cat si extensorii gambei. Iata in continuare programul meu de gambe care mi-a adus locul 9 la Mr. Olympia:

Gambele sunt cea mai izolata grupa de muschi si de aceea se dezvolta mai greu, de asemenea faptul ca am fost inzestrati cu picioarele pentru a ne deplasa si sprijini tot trunchiul necesita un plus de efort pentru a le dezolta. Gambele nu pot fi mascate pe scena, ele sar in ochi din orice pozitii, ori frontala ori laterala si cu atat mai mult dorsala. Daca insa sunt lucrate cu dedicatie si abnegatie ele vor raspunde cu brio solicitarilor.

Va doresc succes !

Achim Albrecht

Exit mobile version