TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Miscarile esentiale in antrenamentul de forta

Cand vine vorba despre antrenamentul de forta, exista doua reguli: ridica greutati mari si opteaza pentru ridicari multi-joint, folosind o tehnica foarte buna.

Exista sute de exercitii care te pot ajuta sa devii mai mare sau mai puternic, dar cand ai limitari legate de timp si de echipament exista patru ridicari esentiale care iti vor face intregul corp sa devina mai puternic.

Deoarece corpul uman este format din muschi care te ajuta sa impingi si sa tragi, va trebui sa ii lucrezi ca sa maximizezi forta.

Antrenamentul de forta

Pentru a face asta in mod eficient, alege exercitiul de tragere pentru intregul corp, considerat in general regele tuturor ridicarilor: genuflexiunile. Cupleaza-l cu exercitii “push-pull” (tragere-impingere) pentru intregul corp, asa cum sunt indreptarile, si atat antrenamentul muscular pentru trunchi cat si cel pentru partea inferioara a corpului va fi complet!

Pentru partea superioara a corpului, principalele doua ridicari pe care trebuie sa le incorporezi sunt impingerile din culcat si ramatul cu haltera.

Citeste si: Exercitii pentru forta, viteza si agilitate

Stabileste-ti ca obiectiv 3-5 serii din fiecare exercitiu, cu cate 5-8 repetari. Si nu iti fura singur caciula – asigura-te ca greutatile pe care le folosesti te ajuta sa duci muschii aproape de pragul maxim la fiecare serie.

Atunci cand te antrenezi pentru forta se recomanda putin mai multa odihna. Stabileste-ti ca obiectiv 2-3 minute de odihna intre serii si mareste greutatea daca simti ca ti-e usor sa ajungi la cea de-a 8-a repetare din fiecare serie.

Daca obiectivul tau la sala este forta, incearca sa faci toate cele patru ridicari in acelasi antrenament, de doua ori pe saptamana, lasand suficient timp intre zilele de antrenament (3-4 zile) pentru forta maxima.

Incearca sa faci antrenamentul de forta de mai jos in zilele de luni si joi timp de patru saptamani si urmareste cresterea de forta. Incearca sa maresti forta adaugand 2.5 kg pe antrenament la miscarile pentru partea superioara a corpului si 5 kg pentru partea inferioara.

  1. Genuflexiuni – 5 serii a 6 repetari

2. Indreptari – 4 serii a 6 repetari

3. Ramat cu haltera – 5 serii a 6 repetari

4. Impingeri din plan orizontal – 5 serii a 6 repetari

5. Extensii la cablu pentru tricepsi – 3 serii a 8 repetari

6. Ramat cu haltera – 3 serii a 8 repetari

7. Ridicari de gambe – 3 serii a 8 repetari

Te-ar putea interesa si: Silueta si forta: aerobic kickboxing si principalele beneficii

Iata mai jos cateva ponturi care sa te ajute sa obtii maximul din aceste exercitii de forta:

Ponturi pentru genuflexiuni

Ponturi pentru indreptari

Ponturi pentru impingerile din plan orizontal

Ponturi pentru ramatul cu haltera

Iti recomandam si:

Top 7 ponturi pentru adolescentii care doresc masa musculara si forta

Greutate optima la antrenamentul de forta. Cat ar trebui sa ridici

10 secrete la antrenamentul de forta

Exit mobile version