TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Robby Robinson, un exemplu minunat pentru tinerii culturisti

robby robinsonPovestea “Printului Negru”, asa cum era poreclit Robby Robinson, se intinde pe 50 ani.  In prezent trecut de 65 ani, acesta contempla o cariera in culturism ce se intinde pe o jumatate de secol.

“Datorez totul marelui culturist Jack LaLane. Copil bolnavicios fiind, am descoperit fitness-ul la 6 ani. Ma uitam la televizorul meu alb-negru si acolo l-am vazut pe Jack LaLane recomandand diferite exercitii. Timp de 4 ani am facut zilnic sarituri, flotari si alte exercitii. Aceste miscari mi-au imbunatatit incredibil starea de sanatate si mi-au schimbat intreaga viata.

Da, am inceput sa fac culturism pe la 12-13 ani si am concurat inca dinainte de armata. Dupa ce microbul competitional a intrat in mine, am concurat la fiecare al doilea weekend incepand din anii ’60. Ma clasam pe locurile 3-5. Pe vremea aceea conta daca erai negru.

 

Culturismul nu este pentru cei slabi la trup, minte sau spirit. Trebuie sa ai o energie mentala speciala care sa te conduca spre orizonturi nelimitate.

Mi-am dezvoltat brate de 50cm la o talie de 73m fara steroizi. Am fost binecuvantat cu un genetic uimitor, dar am si muncit ani si ani, tragand din greu pentru a-mi construi fizicul. Constituind o fundatie naturala la inceput si antrenandu-ma primii 17 ani fara steroizi, toate acestea au facut ca acum, la 64 ani, sa mai am inca masa musculara. Poti sa-ti iei adio de la muschi cand imbatranesti si nu ai nicio sansa sa mai fii in forma daca nu ai o fundatie naturala”, a spus Robinson.

A concurat la profesionisti timp de 27 ani, din 1975 pana in 2001. A fost vedeta in anii ’70, cand Arnold era lordul suprem in culturism. S-a antrenat cu el, a mers la concursuri ajutat de el.

“Anii ’70 au fost anii de aur ai culturismului profesionist in America. M-am antrenat un timp cu Arnold. Antrenamentele, mesele luate impreuna, sesiunile foto facute impreuna au fost memorabile pentru mine. Toate acestea m-au pus in pozitia de a merge in 1975 la Mr. World, unde am castigat titlul suprem. Totusi, cel mai mare succes la carierei mele consider ca a fost castigarea primului concurs Master Mr. Olympia.

Acum, dupa 27 ani de tras de fiare, fara accidentari, fara probleme de ficat, rinichi, inima, ma simt ca un tanar incepator. Am par pe cap cat pentru doi oameni, desi am 64 ani. Totul se reduce la cat de bine ai grija de tine. Imi doresc ca si altii, odata ajunsi la varsta mea, sa se poata simti la fel de plini de energie vibranta, radianta, cum ma simt eu.”

Personal, cred ca Robby Robinson da o speranta tuturor culturistilor tineri de astazi. Uite, domnule, ca se poate sa arati grozav pana la adanci batraneti!

Florin Uceanu

18 titluri de campion national

Exit mobile version