TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

10 tipuri de flotari pentru un antrenament energic!

Flotarile sunt unul dintre exercitiile standard pe care le facem acasa, dar si la sala. Tehnica lor de executie este simpla si devin deseori parte din rutina zilnica, unii alegand sa le faca imediat ce se trezesc. Dar daca te-ai plictisit de varianta clasica, ti-am pregatit o lista cu tipuri de flotari care sa-ti anime diminetile. Atentie insa, cei care nu fac antrenamente regulat, trebuie sa fie foarte atenti atunci cand incearca tehnici mai avansate, cum sunt cele din ultima categorie.

Tipuri de flotari, de la incepatori la avansati

flotare-in-genunchi

Flotari pentru incepatori

Daca flotarile clasice ti se par prea greu de efectuat, incearca aceste variante:

La perete: stai in picioare, la jumatate de metru de perete, pune mainile pe perete exact ca atunci cand vrei sa faci o flotare la podea si executa miscarea specifica.

La masa: este putin mai dificila decat prima, dar se bazeaza pe aceeasi schema: pune mainile pe marginea mesei (masa sa fie stabila), departeaza-te la jumatate de metru de ea si executa miscarea specifica flotarilor.

In genunchi: pune palmele pe podea, la o distanta egala cu marimea umerilor. Tine genunchii pe podea si talpile usor ridicate, lipite. Executa miscarea specifica flotarilor fara sa misti genunchii. Acum te apropii de varianta clasica

Flotari clasice

Flotare cu bataie

Aceasta varianta este destul de intalnita si presupune urmatoare formula: atunci cand ajungi in pozitia de sus in efectuarea unei flotari clasice, ia o palma de pe podea si atinge mana sau umarul opus.

Flotare cu o mana ridicata

Se efectueaza exact ca la exercitiul precedent, doar ca duci palma in fata cand ajungi in punctul de sus.

Flotare cu un picior ridicat

Acest exercitiu este simplu. Trebuie sa tii un picior ridicat atunci cand efectuezi flotarea. Nu uita sa le alternezi.

Flotari pentru un nivel intermediar

Flotare in pumni

In loc sa tii palmele pe podea, efectueaza flotarea in pumni. Acest exercitiu este foarte eficient pentru echilibru.

Flotari incrutisate

Efectueaza o flotare obisnuita, doar ca in loc sa tii palmele departate, pune-le una in fata celeilalte, apropiate. Cand avansezi in antrenament, incearca sa departezi palmele, dar tinandu-le tot incrutisate.

Flotare „genunchi-la-piept”

Atunci cand ajungi in pozitia de sus in efectuarea exercitiului, du genunchiul la piept, dar fara ca acesta sa atinga podeaua. Acest exercitiu lucreaza foarte bine cu muschii abdominali.

Flotare atingand degetele de la picioare

Miscarea este similara celei de dinainte, doar ca atunci cand atingi pieptul cu genunchiul trebuie sa prinzi cu palma opusa degetele de la picior.

Flotari pentru avansati

Flotare in aer

Atunci cand ajungi in punctul de jos al exercitiului, cand esti pe cale sa atingi podeaua cu pieptul, pune presiune pe palme si ridica-le de la podea, printr-o usoara saritura, cand vrei sa atingi punctul superior.

Flotare pe un brat

Pentru aceasta varianta, trebuie sa incepi flotarea intr-o singura mana si sa apesi tare pe palma in timp ce te ridici, astfel incat sa poti schimba palmele la punctul superior, cand exercitiul este in desfasurare.

Flotare inversata

Aseaza-te in pozitia de efectuat o flotare clasica, aproape de perete. Mergi cu talpile de-a lungul peretelui, in sus, pana ajungi la un punct in care poti sa-ti mentii echilibrul si sa faci flotari clasice. Daca atingi o limita superioara in antrenament, poti folosi un singur brat.

Flotare intr-un deget

Atunci cand efectuezi flotarea, ridica palmele astfel incat sa ajungi sa te sprijini pe degete. Cu cat sunt mai putine, cu atat devine mai dificil.

Voi mai cunosteti si alte tipuri de flotari?

 

 

Exit mobile version