Prea mult exercitiu aerobic te poate ingrasa?

aerobicCei mai multi dintre noi, cand decid ca e timpul sa slabeasca pentru un concurs, tin dieta si maresc intervalul de exercitiu aerobic efectuat. Dupa numai cateva saptamani, dieta devine greu de urmat si vrem sa mancam mai multa mancare sau sa ne rasfatam ocazional cu mancare interzisa. Bineinteles ca aceasta optiune nu este buna, un principiu general acceptat spunand ca, daca vrei sa pierzi grasime, trebuie sa arzi mai multe calorii decat mananci. Chiar si un nepriceput ca mine in ale matematicii poate rezolva o asemenea ecuate: caloriile introduse trebuie sa fie mai putine decat cele „arse”. Cu acest lucru in minte, mult dintre noi incep sa faca mai mult antrenament aerobic (inot, ciclism, alergare, etc.) ca sa poate manca mai mult. Suna logic, dar este o mica problema aici. Senzatia de foame poate deveni devastatoare in urma unor sesiuni intense de exercitii aerobice. Sunt astfel sanse ca stimularea apetitului, care apare in urma acestor exercitii, sa conduca la consumarea unei cantitati mai mari de mancare decat cea consumata in mod normal.

Prea mult aerobic poate sabota procesul de slabire

Am patit asta cand ma pregateam pentru un concurs national. Am facut exercitiu aerobic si, pentru ca stomacul meu „tipa” mai tot tmpul, am mancat mai mult. Pentru a scadea totusi in greutate, am marit cantitatea de exercitiu aerobic si am sfarsit prin a pierde masa musculara. Acum recunosc, aceasta a fost o strategie gresita si pentru anul acesta am limitat exercitile aerobice la 20 de minute, de 4 ori pe saptamana.

Am descoperit ca nu ma mai confrunt cu acea foame extrema pe care o resimteam inainte si ca am mai multa energie pentru restul zilei. La concurs, am ajuns cu 5 kg mai greu si cu muschi mult mai definiti. De acum incolo, voi mentine activitatea aerobica la minimum si voi insista asupra dietei pentru a ma fibra. Desi suna aiurea, prea multe exercitii de aerobic poate sabota dorinta ta de a slabi.

dupa Ironman

Articole recomandate