Mr. Olympia 2020

Mr. Olympia 2020

Rezultatele complete si premiile in bani pentru toate diviziile

Dr. Constantin Ionescu, Los Angeles

21 Decembrie, 2020

 

Ca toate activitatile umane, in special cele sportive, si Mr. Olympia 2020 a fost afectata de pandemia COVID-19.  Ca urmare, in primul rand competitia a fost reprogramata din Septembrie in Decembrie.  Apoi dupa decade de desfasurare in Las Vegas, s-a mutat la Orlando, Florida!

Deci Mr. Olympia 2020 a avut loc weekend-ul de Decembrie 18-20 cand cei mai buni din lume culturisti profesionisti s-au intrercut pentru o sansa la titlul suprem si a dovedit ca intr-adevar ei sunt cei mai buni din lume!  Mutarea competitiei din Septembrie in Las Vegas la Decembrie in Orlando s-a facut doar cu 6 saptamani inaintea competitiei.  Si cu toate impedimentele cauzate de pandemia COVID-19 competitia s-a desfasurat in mod normal si chiar la cel mai inalt nivel de calitate. Ca de obicei, majoritatea competitiei de selectie s-a desfasurat Vineri si Sambata, cu finala Sambata seara. Dupa doua zile lungi de competitie aveam deja campioni noi precum si fosti campioni care au incercat sa-si apere titlul.

Mr. Olympia 2020, competitie Open

Aceasta divizie a competitiei Olympia este cea mai urmarita si anticipata in fiecare an.  Dar acest an, totul a fost parca mai amplificat de circumstante speciale. In primul rand a fost revenirea fostului campion de 7 ori la rind Phil Heath, deci incercand sa cucereasa titlul pentru a 8 oara, un record absolut.  Dar alti competitori au sosit pregatiti sa-i strice planul.  Campionul din 2019 Brandon Curry care a cucerit primul titlu cand Phil Heath nu s-a prezentat.  Apoi, ar fi fost Shawn Rhoden, campionul din 2018 dar care a fost descalificat pentru ca este acuzat de viol.  Presupusa victima este o femeie culturista, care l-a acuzat de viol intr-un hotel din Utah.  Evidentele culese de politie sunt foarte puternice, deci ramane de vazut ce se va stabili la procesul legal.

Preliminariile de Vineri seara au aratat cat de multi si de talentati culturisti s-au prezentat pentru titlul de Mr. Olympia.  Cu toate acestea in cele din urma  Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay a fost declarat ca 2020 Mr. Olympia – care a “socat” nu numai publicul dar si pe arbitri cu masivitatea dar si conditia fizica foarte imbunatatita.   L-au urmat fostul campion Brandon Curry, iar pe locul 3 de 7 ori campion, Phil Heath.

Iata rezultatele complete si premiile in bani, din ce in ce mai multi cu fiecare an:

  1. Big Ramy, $400,000
    2. Brandon Curry, $150,000
    3. Phil Heath, $100,000
    4. Hadi Choopan, $45,000
    5. William Bonac, $40,000
    6. Akim Williams
    7. Iain Valliere
    8. Hunter Labrada
    9. Dexter Jackson
    10. Justin Luis Rodriguez

Big Ramy a fost deasemenea declarat “2020 Mr. Olympia People’s Champ” – ca cel mai popular, votat astfel de catre public.

 

Olympia 212

Divizia de 212 lbs a competitie Olympia 2020 masculin a fost plina de situatii mai mult sau mai putin stiute.  Multiplul campioni Flex Lewis a decis sa concureze la Open.  In absenta sa  Kamal Elgargni campionul din 2019 era favorit. La competitia preliminara de Vineri a fost clar ca Kamal era in forma mare. Dar, din pacate, la fel au fost si restul competitorilor. In cele din urma Shaun Clarida a fost declarat campion detronand-ul pe campionul din 2019 Elgargni, si foarte apropiat de Clarida. Pe locul 3 s-a clasat George Peterson, care si el s-a prezentat foarte mult imbunatatit comparat cu anul trecut.

(Image via @flex_magazine)

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Shaun Clarida, $50,000
    Kamal Elgargni, $20,000
    3. George Peterson, $10,000
    4. Derek Lunsford, $6,000
    5. Ahmad Ashkanani, $4,000
    6. Oleh Kryvyi
    7. Angel Calderon Frias
    8. Derik Oslan
    9. Dectric Lewis
    10. Guy Cisternino, Jr

Classic Physique Olympia

Relativ noua divizie Classic Physique a oferit o competitie foarte buna in acest an. Aceasta s-a datorat rivalitatii stranse dintre campionul din 2019 Chris Bumstead si fostul, de 2 ori campion Breon Ansley, care inca dinainte de concurs s-au “atacat” (verbal) reciproc cu orice ocazie au avut.  Desi au fost si alti concurenti foarte bine pregatiti, totusi competitia finala s-a dat intre cei doi.  La sfarsit, Chris Bumstead a cucerit titlul suprem, retinand titlul din anul precedent.  Intr-o decizie foarte apropiata, Terence Ruffin s-a clasat al doilea, deci inaitea fostului campion, Breon Ansley, deci pe locul trei.

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Chris Bumstead, $30,000
    Terrence Ruffin, $10,000 

    3. Breon Ansley, $5,000 
    4. Alex Cambronero, $3000
    5. Bryan Jones, $2000
    6. Dani Younan
    7. Rickey Moten, Jr.
    8. Divine Wilson
    9. Logan Franklin
    10. Deontrai Campbell

Men’s Physique Olympia

Divizia de Men’s Physique  este una unde competitorii prezinta cele mai estetice fizicuri.  Un exemplu perfect este campionul curent, Raymont Edmonds.  In lunile precendente ale concursului el a aratat din ce in ce mai bine, multi crezand ca el nu poate fi invins.  Totusi, ceilalti competitori au decis sa puna o competitie tare campionului, dupa cum s-a vazut Vineri seara la preliminarii.   Cand competitia s-a incheiat Brandon Hendrickson a fost declarat noul campion recucerind titlul pe care l-a avut in 2018.  L-au urmat, foarte aproape, campionul din 2019 Raymont Edmonds si apoi Kyron Holden, pe locul 3.  De remarcat clasarea meritorie, pe locul 5, a unui compatriot roman, Andrei Deiu (Marius Lincan)!

 

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Brandon Hendrickson, $35,000
    2. Raymont Edmonds, $12,000
    3. Kyron Holden, $8000
    4. Jeremy Potvin, $4000
    5. Andrei Deiu, $2000
    6. Andre Ferguson
    7. Carlos DeOliveira
    8. Ryan Terry
    9. Rodrigue Chesnier
    10. Anthony Gilkes

 

Wheelchair (Handicapati) Bodybuilding Olympia

Una dintre cele mai impresionante divizii este competitia pentru Wheelchair Bodybuilders. Arbitrii iau in considerare numai partea superioara a corpului, iar competitorii au de facut anumite pozitii.  Situatia particulara a fiecarui competitor ca si regulile enumerate, face concursul foarte interesant. Harold Kelley a intrat in concurs ca campionul curent si a devenit din nou Wheelchair Olympia, deci pentru a treia oara. Pe locu doi s-a clasat Antoni Khadraoui, care a luptat din greu sa se claseze al doilea.  Iar locul trei a revenit lui Adelfo Cerame Jr.

 

Iata rezultatele complete:

  1. Harold Kelley
    2. Antoni Khadraoui
    3. Adelfo Cerame Jr.
    4. Tyler Brey
    5. Johnny Quinn

 

Ms. Olympia

Anul acesta competitia de Ms. Olympia s-a reintors dupa ce a fost suspendata dupa anul 2014!  Toti au crezut ca fosta mare campioana, 10 titluri consecutive, Iris Kyle va reveni si apara ultimul titlul.  Din pacate ea s-a imbolnavit cu doar o zi inaintea preliminariilor!  Totusi, celelalte concurente care s-au prezentat, au fost intr-o forma incredibila cu Helle Trevino si Andrea Shaw disputandu-si titlul suprem.  In cele din urma, Shaw cucereste titlul de 2020 Ms. Olympia, chiar de ziua sa de nastere!  Margie Martin, foarte apropiata si surprinzatoare s-a clasat pe locul 2, iar Helle Trevino s-a clasat a treia.

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Andrea Shaw, $50,000
    2. Margie Martin, $20,000
    3. Helle Trevino, $12,000
    4. MayLa Ash, $7000
    5. Irene Anderson, $6000
    6. Monique Jones
    7. Asha Hadley
    8. Nicki Chartrand
    9. Reshanna Boswell
    10. Margita Zamolova

Bikini Olympia

Divizia Bikini a competitiei 2020 Mr. Olympia a avut mai multe competitoare decat oricare alta divizie, 40 – ceea ce spune de la sine cat de populara este. Campiona din 2019, Elisa Pecini era favorita.  Totusi, cu atatea competitoare, o lupta strinsa era de asteptat.  In cele din urma, Janet Layug a devenit campioana.  Pe locul doi s-a clasat Jennifer Dorie, foarte competitiva.  Pe locul 3 s-a clasat Etilia Santiago Santos si ea foarte competitiva.

 

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Janet Layug, $50,000
    2. Jennifer Dorie, $20,000
    3. Etila Santiago Santos, $12,000
    4. Angelica Teixeira, $7,000
    5. Lauralie Chapados, $6,000
    6. Elisa Pecini
    7. Ashley Kaltwasser
    8. Ashlyn Brown
    9. Jasmine Gonzalez
    10. Breena Martinez

 

Figure Olympia

Divizia Figure a avut in fiecare o reputatie a unui show de mare atractie, si in acest an nu a dezamagit. Inainte de concurs marea favorita era Cydney Gillon, continuindu-si seria de succese din anii precendenti, cu 3 titluri, deci multi crezand ca ea nu poate fi detronata.  Si intr-adevar, asa a fost, Cydney Gillon a cucerit al 4-lea titlu.  Pe locul doi, destul de apropiat s-a clasat Natalia Soltero, iar locul trei a revenit lui Nadia Wyatt.

Iata si rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Cydney Gillon, $50,000
    2. Natalia Soltero, $20,000
    3. Nadia Wyatt, $12,000
    4. Nicole Zenobia Graham, $7000
    5. Latorya Watts, $6000
    6. Jessica Reyes Padilla
    7. An Da Jeong
    8. Carly Starling-Horrell
    9. Rhea Gayle
    10. Anna Banks


 Physique Feminin Olympia

O alta divizie foarte populara este Women’s Physique – totdeauna un ‘show’ placut.  Inainte de competitie Shanique Grant era marea favorita, castigatoarea din ultimii doi ani.  Dar, Sarah Villegas a creat o surpriza castigand titlul din acest an.  Deci, Shanique Grant s-a clasat a doua iar Natalia Abraham Coelho, a fost a treia dupa ce a pus a prezentare foare puternica.

Iata resultatele complete si premiile in bani:

  1. Sarah Villegas, $40,000
    2. Shanique Grant, $18,000
    3. Natalia Abraham Coelho, $12,000
    4. Barbra Menage, $6,000
    5. Ivie Rhein, $4,000
    6. Daniely Castilho
    7. Rachel Daniels
    8. Anne-Lorraine Mohn
    9. Valentina Mishina
    10. Brittany Watts

Fitness Olympia

Divizia de Fitness este alta competitie ‘fun’ sa urmaresti.  In aceasta divizie concurentele incearca sa impresioneze arbitrii prin acrobatia performantei lor, opozit formatului de “posing” din celelalte divizii. Marea atractie a fost revenirea campioanei Oksana Grishina incercind sa-si recucereasca titlul detinut de campioana curenta Whitney Jones, care a fost in mare forma inainte de concurs.  Oricum, si chiar la surprinderea multora, Missy Trescoutt a devenit noua campioana. Confuzia a fost ca  Grishina a fost initial anuntata ca si canstigatoare, ca urmator sa se descopere o greseala de calcul care a plasat-o pe locul doi.  Iar pe locul trei, fosta campiona Whitney Jones.

Iata rezultatele complete si premiile in bani:

  1. Missy Truscott, $50,000
    2. Oksana Grishina, $20,000
    3. Whitney Jones, $12,000
    4. Ariel Khadr, $7,000
    5. Jaclyn Baker, $6,000
    6. Tiffany Chandler
    7. Aurika Tyrgale
    8. Minna Pajulanhti
    9. Darrian Borello
    10. Derina Wilson

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate