3 Exercitii cu denumiri confuze si cum sa le interpretezi corect

Este vorba despre 3 exercitii destul de comune in salile de fitness. Cel mai probabil, daca esti avansat, denumirea lor nu a afectat o executare corecta. Cu toate acestea, pentru incepatori merita sa acordam o atentie mai mare acestora.

In continuare, va prezint doar trei exercitii mai comune, dar exista si altele care pot afecta executia corecta daca ar fi sa le urmam intocmai denumirea.

3 Exercitii cu denumiri confuze si cum sa le interpretezi corect

1. Fluturari la cablurile incrucisate

exercitii cu denumiri confuze

Este un exercitiu des folosit la sfarsitul antrenamentului de piept pentru obtinerea acelei pompari si senzatii de arsura la nivelul pectoralilor.

Totusi, in ciuda numelui, nu trebuie sa incrucisezi bratele. De fapt, daca o faci, pentru ca exercitiul iti da posibilitatea, vei avea in timp probleme la articulatia umerilor.

Poti face exercitiul mentinand trunchiul sub unghiuri diferite fata de directia cablurilor, pentru a simti diferit parti ale pieptului ca lucreaza. Merita mentionat aici ca daca apleci mai mult trunchiul in fata nu ai cum sa incrucisezi bratele. Ca de obicei, mentinerea tensiunii in muschi este cheia principala pentru cresterea musculara.

2. Tractiuni cu bratele drepte

Un alt exercitiu de final, pentru spate, tot la cablu.

De obicei se efectueaza cu o bara dreapta, luand o priza pronatie la nivelul umerilor. Bratele sunt intinse in fata si se trage bara in jos spre corp. Denumirea cu „bratele drepte” este putin confuza. Da, vei mentine bratele intinse, dar nu la maximum cu cotul blocat. Daca vei face asta, vei simti dureri la nivelul cotului si transformi exercitiul din eficient in dezastru.

Mentine bratele fixe, pastrand un unghi intre brat si antebrat confortabil pentru tine, astfel incat sa simti tensiune in marele dorsal. Daca simti ca e confortabil sa ai un unghi de aproape 90 de grade la brat, nu-i problema, important e sa nu simti disconfort la nivelul coatelor.

3. Indreptari cu picioarele blocate

Un expert in materie, Bret Contreras, definea acest exercitiu ca o indreptare normala efectuata cu soldurile ridicate incercand sa faci miscarea cu ajutorul femuralilor. 

In viziunea lui, partea cu picioarele blocate se referea la femurali:

Genunchii se vor indoi, tibiile vor sta vertical, soldul va sta in spate si vei incerca sa tii femuralii blocati pe cat posibil in timpul ridicarii, mai spune el.

Dar cati dintre noi cred ca picioarele blocate inseamna cu genunchii drepti? Aproape toti! Cum am scris la exercitiul anterior, cand o articulatie e blocata in extensie, tensiunea se transfera pe aceasta in loc sa se transfere pe muschiul vizat.

Sunt cateva variatii ale acestui exercitiu si fiecare antrenor are propria definitie. Sunt indreptarile romanesti, unde mentii genunchii usor indoiti, sunt indreptarile normale, in care genunchii se indoaie mai mult.

Concluzia este ca orice indreptare pentru femurali sau lombari se efectueaza fara tinerea genunchilor blocati in extensie.

Sursa: Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate