Este suficient  sa facem 5 minute de miscare pe zi?

5-minute-miscare--pe-ziMenshealth.com a publicat zilele trecute un articol care analizeza rezultatele unui studiu publicat in The New York Times si care sublinia legatura dintre alergatul in mod constant si riscul mortalitatii, studiu realizat pe un esantion de 55.000 de adulti vreme de 15 ani.

Cercetatorii care au participat la efectuarea acestui stidiu au aflat ca indivizii care alergau saptamanal aveau cu 45% mai putine sanse de deces avand drept cauza o boala de inima si o speranta de viata cu 30% mai mare comparativ cu cei care nu faceau miscare.

5 minute de miscare sunt suficiente?

Conform The New York Times, „Cei care au alergat cca. 150 de minute sau mai mult pe saptamana sau care erau foarte rapizi, dar care alergau mai mult de 1 km jumatate in doar 6 minute au trait mai mult decat cei care nu au alergat deloc, dar nu a existat o diferenta semnificativa intre acestia si cei care alergau 10 minute, dar la o viteza mai mica”.

Ceea ce nu spune insa acest studiu este ca cercetatorii nu stiau exact daca cei care au participat la studiu alergau 5 minute in fiecare zi , ci doar ca cei din al doilea grup au alergat mai putin de 51 de minute pe saptamana, ceea ce putea insemna 51 de minute intr-o singura zi.

Menshealth l-a intervievat pe Timothy Church, unul dintre coautorii studiului. Iata ce afirma acesta:

„Statistic vorbind, oamenii nu ies la alergat doar pentru 5 minute. Dar rezultatele arata ca exista beneficii pentru cei care alearga cel putin 51 de minute pe saptamana, indiferent de felul in care au acumualt aceste minute. Studiul recomanda o perioada de 150 de minute de miscare pe saptamana folosind un tip de activitate de intensitate scazuta, cum ar fi mersul pe jos. Dar acelasi studiu subliniaza faptul ca poti avea parte de aceleasi beneficii daca faci miscare intensa, timp de 75 de minute pe saptamana, dar la o intensitate mai ridicata, cum ar fi alergatul”.

Acelasi autor spune ca 5 minute de activitate fizica pe zi este mult mai buna decat lipsa activitatii, dar ideal ar fi sa maresti aceasta perioada treptat, crescand in acelasi timp si intensitatea.

dupa Men’sHealth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate