4 aditivi alimentari pe care orice culturist ar trebui sa-i evite

aditivi-alimentariCat de des citesti ingredientele de pe produsele pe care alegi sa le consumi? Te-ai intrebat vreodata de ce unele rezista atat de mult? Aditivii si conservantii mentin alimentele proaspete pentru mai mult timp si le fac sa fie mai atractive. Din pacate insa, aceste substante nu sunt bune pentru sanatatea ta, o parte din ele crescand riscul aparitiei cancerului, diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Cele mai multe alimente vin la pachet cu arome artificiale si aditivi daunatori.

Daca vrei sa ramai sanatos, evita acesti aditivi alimentari:

Fructoza din sirop de porumb

Fructoza din sirop de porumb este unul dintre cei mai daunatori aditivi alimentari. Inducitorii artificiali procesati pana la cel mai inalt nivel ridica nivelul de colesterol si te ajuta sa adaugi foarte usor kilograme in plus. Poate fi gasit in alimentele dulci, in iaurturile cu fructe, paine, dressing pentru salata, cereale, bauturi cu calorii zero sau junk food. Atat fructoza din sirop de porumb, cat si zaharul sunt la fel de daunatoare.

Acesulfam de potasiu si aspartam

Aceste substante sunt utilizate in mod obisnuit in bauturile energizante, in deserturile de tip gelatina, in guma de mestecat, cereale, bauturi carbogazoase, etc. Acesti aditivi cresc riscul aparitiei cancerului, a sclerozei multiple, a Parkinsonului sau a Alzheimerului, a rezistentei la insulina, a diabetului, etc. Consumati in mod regulat, acesti aditivi cresc poftele pentru diferite mancaruri nesanatoase.

Grasimile vegetale hidrogenate

Grasimile vegetale hidrogenate sunt uleiuri procesate care imbunatatesc gustul alimentelor procesate si le fac sa reziste mai mult. Pline de grasimi si chimicale, acestea cresc riscul aparitiei bolilor de inima si a diabetului. Exemple de alimente care pot contine astfel de substante: margarina, chipsuri, pizza, sosuri, alimente prajite. Cei care consuma astfel de alimente in mod regulat sunt mai predispusi catre obezitate, infarct si colesterol ridicat.

Glutamat monosodic

Glutamatul monosodic este cel mai utilizat potentiator de aroma. Acesta este toxic pentru ca duce la moartea celulelor din creier, declaseaza convulsii, depresie, modificari ale dispozitiei, atacuri de astm, eruptii cutanate, obezitate, etc. Si acest ingredient vine ambalat alaturi de alimente semi-preaparate, chipsuri, pizza, produse de patiserie, dulciuri, etc. Rolul sau este acela de a pastra alimentele proaspete si de a le face sa miroasa mai bine. Consumate in mod regulat, alimentele care contin glutamat monosodic provoaca dependenta.

Asadar, aditivii alimentari iti pot incetini performanta fizica si te pot imbolnavi. Dar indiferent daca esti sau nu sportiv, incearca sa citesti cu atentie informatiile de pe produsele alimentare alese si sa te feresti de aditivii alimentari amintiti mai sus 😉

dupa Fitness&Power

1 Comment

  • Fructoza din sirop de porumb – nu este un indulcitor artificial….este extrasa din amidonul de porumb..nu este sintetic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate