De ce ceaiul verde este extraordinar pentru slabire

ceaiul verde

Ceaiul verde, un ajutor pretios in cura de slabire

Studiile au demonstrate cat se poate de clar: catechinele din compozitia ceaiului verde au efecte stimulante asupra utilizarii lipidelor in procesele metabolice. Din acest motiv, multe dintre produsele destinate scaderii in greutate contin si extract din ceai verde.

Totusi, cercetatorii au aratat ca efectul administrarii extractului de ceai verde, fara ca persoana respectiva sa tina o cura de slabire si fara sa faca efort fizic, este foarte redus, aproape insignificant.

Ceaiul verde, alaturi de miscare si dieta

Un studiu publicat in revista Medicine & Science in Sport & Exercise demonstreaza efectul pozitiv asupra oxidarii lipidice si prevenirii obezitatii in cazul administrarii extractului de ceai verde, in asociere cu un program coerent de exercitii. Pentru a arata aceste efecte, a fost realizat un experiment in care subiectii au fost impartiti in 5 grupuri, astfel:

Grupul 1: regim alimentar hipolipidic, fara efort fizic;

Grupul 2: regim alimentar hiperlipidic, fara efort fizic;

Grupul 3: regim alimentar hipelipidic si administrarea de ceai verde;

Grupul 4: regim alimentar hipelipidic si efort fizic regulat;

Grupul 5: regim alimentar hipelipidic, efort fizic regulat si administrarea de ceai verde.

Dupa 15 saptamani, subiectii care au scazut in greutate au fost cei din grupurile 3, 4 si 5. Scaderea in greutate la grupurile 3 si 4 s-a inregistrat la 24-47% dintre subiecti, in timp ce combinarea celor doua metode a condus la o scadere in greutate la 89% dintre participanti. Astfel s-a putut trage concluzia ca asocierea de efort fizic si ceai verde poate induce o utilizare mai eficienta a grasimii la nivel hepatic si muscular.

In urma studiului, cercetatorii ne sfatuiesc sa folosim ceaiul verde atat preparat in forma clasica, dar si ca extract, in special atunci cand urmarim scaderea in greutate.

Ceaiul verde, extraordinar pentru barbatii trecuti de 40 ani!

Dar virtutile ceaiului verde nu se opresc aici. S-a constatat ca ceaiul verde are proprietati anticacerigene, manifestate in special asupra leziunilor precanceroase, cu efect particular pozitiv asupra celulelor de la nivelul prostatei.

Un alt studiu, publicat in revista Cancer Research, realizat pe 60 pacienti cu neoplazie prostatica intraepiteliala, arata ca administrarea unei doze zilnice de 600mg catechine purificate poate limita evolutia cancerului de prostata.

Pacientii au fost impartiti in 2 grupuri – cei care au primit catechinele si un grup placebo.  Dupa terminarea studiului, in grupul care a primit ceai verde a mai fost constatata o singura tumora maligna, in timp ce in grupul placebo toti pacienti prezentau inca tumori.

In plus, pacientii care au primit extract de ceai verde au inregistrat o scadere semnificativa a PSA (antigen prostatic specific – un marker al cancerului de prostata), iar simptomatologia prostatismului  aproape a disparut. Aceste rezultate spectaculoase i-au determinat pe medici sa introduca extractul de ceai verde in medicatia destinata profilaxiei cancerului de prostata.

Asadar, daca esti un barbat trecut de 40-50 de ani si esti supraponderal, ai toate motivele din lume sa faci cate 2-3 cure de 2 luni pe an cu extract de ceai verde!

Dr. Serban Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate