Culturismul – solutie impotriva fumatului

Societatea moderna, extrem de haotica si stresanta, ne impinge de foarte multe ori spre placeri de scurta durata, ca alcoolul sau tigarile. Printre nenumaratele remedii impotriva lor, se numara si sportul, chiar daca vorbim despre sport de performanta sau doar de intretinere.

A renuntat la fumat cu ajutorul culturismului

 

culturism

 

Cand m-am inscris prima oara la sala aveam 19 ani si fumam 3 pachete de tigari pe zi. Am ales sportul ca varianta pentru umplerea timpului pe care il petreceam tragand din tigara. De cate ori simteam nevoia, luam bicicleta si fugeam la sala, unde ma antrenam pana la epuizare.

De la rezolvarea unei probleme, la culturism

In scurt timp, interesul pentru sport a crescut si tot admirand corpurile uimitoare ale culturistilor din revistele de specialitate, am inceput sa ma interesez mai mult de acest domeniu. Va dati seama, credeam ca nu am nicio sansa, ca nu sunt construit genetic pentru asa ceva. La 24 de ani am inceput sa ma antrenez pentru campionatul din Alaska, ajutat de doi antrenori care m-au remarcat si care „m-au zdrobit” cu antrenamentele. M-am intors de acolo cu primul meu trofeu (am obtinut locul I), iar apoi am reinceput antrenamentele si am adoptat o alimentatie e pe baza de proteine. Culturismul m-a ajutat nu doar sa lupt impotriva fumatului, ci si sa devin un om mai disciplinat, un student mai bun, un angajat mai bun si un tata mai bun. Am invatat ca succesul nu vine niciodata gratis si sunt mandru ca sunt un exemplu pentru copii mei.

De la un fumator inrait la culturist inrait

Program de crestere in greutate

Luni – piept, triceps

Marti – pauza

Miercuri – spate, biceps

Joi – pauza

Vineri – umeri, trapez

Sambata – cvadricepsi, femurali

Duminica – pauza

Program de pregatire pentru concurs

Luni – gambe, abdominali

Marti – spate

Miercuri – pauza

Joi – umeri

Vineri – biceps, triceps

Sambata – cvadricepsi

Duminica – piept

20-24 de minute de exercitii aerobice zilnic.

Dieta pentru crestere in greutate: 6 mese/zi; 25-50 g proteina/fiecare masa; 4000 de calorii/zi, grasime putina, carbohidrati complecsi; cel putin 3,5 litri de apa/zi;

Dieta pentru pregatire de concurs: 8-9 mese/zi; 35-50 g proteina/fiecare masa; 2400 – 2700 de calorii/zi; carbohodrati in cantiati moderate; 8-9 litri de apa/zi;

dupa Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate