Gandirea pozitiva (I)

Gandirea pozitiva – drumul spre succes

gandirea pozitivaUn cadru bun pentru o mentalitate sanatoasa este o cerinta in atingerea scopurilor propuse. Gandirea pozitiva reprezinta drumul tau spre succes!

Probabil te intrebi care este legatura acestui articol cu sportul. Ce conexiune exista intre o gandire pozitiva sau negativa si activitatea ta fizica? Primul gand care-mi vine in minte este ENERGIA.

Energia este combustibilul nostru pentru viata! Energia, ca si gandurile, poate fi pozitiva sau negativa. Sportul este o solutie pentru a aduce energie benefica. E adevarat, practicarea oricarei activitati fizice implica un consum de energie, dar ceea ce probabil nu stii este faptul ca energia consumata  atunci cand faci sport este infinit mai mica decat aportul energetic de care vom beneficia ulterior. Un alt aspect, deloc de neglijat, este ca sportul ne ofera sansa de a consuma energia statica, negativa.

Gandirea pozitiva – sfaturi si strategii

Gandeste-ti drumul spre succes! Ca un post de comanda pentru tot ceea ce facem, creierul serveste o functie extrem de valoroasa. Gandurile, sentimentele si dorintele, modelate prin atitudine dicteaza modul in care vietile noastre se desfasoara.

Daca vedem lumea in termeni negativi – asa-numitul punct de vedere jumatate de pahar – aceasta perspectiva va duce sigur la consecinte negative pentru o mare parte din ceea ce facem. O stare de spirit pozitiva, pe de alta parte, va oferi o viata plina de satisfactii.

Hraneste-ti mintea asa cum iti hranesti corpul.

Daca ai doua paini, vinde una ca sa iti cumperi flori, caci sufletul tau are nevoie de flori asa cum trupul tau are nevoie de hrana.

Grija pentru mintea ta este la fel de importanta ca si grija pentru corp. Modul in care ne hranim mintea se manifesta in modul in care privim lumea si locul nostru in ea. In plus, acest lucru potenteaza abilitatea noastra de a ne indrepta in directia buna, una orientata spre succes.

Factorii externi, cum ar fi exercitiile fizice, dieta, mediul si odihna joaca un rol in modelarea proceselor de gandire pozitiva, deoarece acestea contribuie la starea generala de sanatate a creierului – consolidarea neuronilor si conexiunile lor.

Pentru a intari mintea, pentru a construi o retea neuronala receptiva la idei si abordari noi trebuie sa existe un flux constant de „intrari” pozitive.

Pentru a ne dezvolta pe deplin ca indivizi, trebuie sa dezvoltam o mentalitate care este acordata la construirea unei intelegeri aprofundate cu privire la orice situatie in care ne aflam. Confuzia si neintelegera sunt motive de reproducere pentru indecizie, furie si indoiala de sine – factori asociati cu defecte si modele de gandire negativa.

Prin urmare, inainte de a judeca orice situatie sau problema, este mai bine sa facem un pas inapoi si sa adunam o imagine completa a ceea ce a avut loc pentru a determina ce s-a intamplat.

O minte receptiva la ganduri pozitive este capabila sa analizeze pe deplin o anumita situatie pentru a obtine o intelegere completa. Determina cauza inainte de a sari la concluzii.

Mentine focus

gandirea pozitivaPentru a avea succes trebuie sa ne concentram complet asupra tuturor lucrurilor pe care dorim sa le realizam, trebuie sa ne „focusam” aceasta concentrare atunci si acolo unde conteaza cu adevarat. De asemenea, sunt momente cand avem nevoie de relaxare deplina, acestea fiind importante pentru odihna si reincarcare.

Gandirea neglijenta, dezorganizata va avea ca rezultat o minte lenesa, iar probabilitatea ca aceasta sa primeasca stimuli pozitivi este mai mica. Fiind deplin constienti de actiunile noastre si gandurile care preced aceste actiuni ne vor permite sa ne adaptam mai bine la exact ceea ce este necesar pentru a realiza obiectivele noastre.

Persoanele cu aspiratii putine si motivatii mici intampina mari greutati in a depasi teama produsa de provocarile noi, iar acest lucru se datoreaza in mare lipsei de focalizare. Focus, la cel mai inalt nivel, necesita constientizare totala a ceea ce faci si o intelegere completa a motivului – „de ce”.

Un pas fundamental in realizarea obiectivelor propuse il reprezinta structurarea unui plan. Atat in viata, cat si in programul tau de antrenament, planul reprezinta organizare. Organizarea iti va da liniste. Gandurile tale nu vor mai fi haotice si acesta va fi un plus enorm pentru ca te vei putea astfel concentra mai bine.

… va continua!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate