Idei pentru cresteri rapide (II)

Creste in mod natural testosteronul!

antrenamentIata cateva idei:

– mananca grasimi mononesaturate sanatoase, cum ar fi cele din alune, din masline. Evita pe cele de origine animala, cu exceptia pestelui.

– executa la antrenament exercitii de baza, cum ar fi genuflexinile, impinsurile, indreptarile etc., miscari care folosesc cat mai multi muschi. Studiile au aratat ca aceste exercitii maresc nivelul testosteronului mult mai mult decat cele de izolare.

– nu mai bea alcool, poate suprima productia de testosteron.

– nu manca prea multa proteina. Studiile au aratat ca o cantitate prea mare de proteina in dieta poate scadea nivelul testosteronului. 2 g de proteina/kg corp sunt suficiente pentru declansarea cresterii.

– foloseste produse, gen ZMA, ce contin o combinatie de zinc, magneziu si vitamina B6. Ia doza recomandata cu 30-45 de minute inainte de culcare.

– nu viziona filme romantice prea des. Studiile au indicat ca filmele romantice sau dramele scad nivelul testosteronului. Asadar, vizionati filme de actiune sau concursuri si antrenamente cu culturisti celebri.

Creste puterea creatinei!

Acidul alfalipoic poate avea un efect favorabil la asimilarea creatinei. Intr-un studiu, 60 de barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 32 de ani, au fost impartiti in 3 grupe: grupul 1 – caruia i se administra 20 de grame de creatina monohidrat zilnic, grupul 2 – 20 g de creatina monohidrat, administrate cu 100 g de carbohidrati, si grupul 3 – 20 g de creatina monohidrat + 100 g de carbohidrati + 1 g de acid alfalipoic. In urma studiului, toti barbatii au castigat in greutate, dar cei din grupul 3 au prezentat un nivel semnificativ mai mare de creatina  in muschi. Acidul alfalipoic creste transportul glucozei in muschi, deci este logic sa aiba efect favorabil la asimilarea creatinei. Acidul alfalipoic este unic prin faptul ca prezinta activitate antioxidanta in mediile hidro si lipo solubile. Acest lucru a facut ca unii sa-l denumeasca ca fiind un antioxidant universal. Dar, poate cea mai interesanta actiune a acidului alfalipoic este ca, atunci cand este combinat cu L-Carnitina, poate reface functiile mitocondrice la celule imbatranite, „intinerind” celulele.

Concluzie: adaugati 1 g de acid alfalipoic pentru o crestere a puterii de actiune a creatinei!

Oxidul nitric si muschii

Oxidul nitric este o molecula de dimensiuni foarte mici, sub forma de gaz, produsa local in aproape toate celulele corpului. A inceput sa se bucure de o publicitate intensa de la asocierea cu Viagra.

Studiile au aratat ca blocarea activitatii oxidului nitric la sobolani a dus la o scadere rapida a sintezei proteinei in muschi. Cu alte cuvinte, chiar daca oxidul nitric nu este un hormon, are rol foarte important in procesul anabolic, de crestere a muschilor. Cand cercetatorii au aplicat o ingreunare la sobolani (au crescut intensitatea activitatii lor zilnice normale), hipertrofia (cresterea) muschilor a aparut imediat, dar la grupul care a primit un inhibitor al oxidului nitric cresterea a fost de 39% fata de 76% la grupul fara inhibitor. Asadar, un inhibitor al oxidului nitric reduce cresterea musculara cu aproape 50%.

Concluzie: daca vrei optimizarea productiei oxidului nitric pentru a beneficia la maximum de efectul lui anabolic, atunci suplimentarea cu aminoacidul L-Arginina sau alte suplimente cu acelasi rol pot ajuta foarte mult.

Alexandru Bolborici

dupa Ironman

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate