Paused Squats – pentru picioare puternice si definite

picioare puternice

Picioare puternice – un exercitiu pentru  cresterea fortei si a masei musculare

Prea multi culturisti amatori, in special cei tineri, se concentreaza exclusiv pe partea superioara a corpului in cadrul unui antrenament, obtinand bicepsi si pectorali impresionanti, dar un fizic disproportionat. Unul dintre motive poate fi si acela ca obtinerea unor picioare puternice presupune multa munca si, de multe ori, dureri musculare pe masura…

Un exemplu de nume mare din istoria culturismului care, desi nu agrea genuflexiunile cu greutati (squats), constientiza importanta lor intr-un antrenament si reusea sa faca acest exercitiu cu peste 450kg greutate este Paul Anderson.

Insa specialistii internationali in culturism ne atrag atentia asupra efectului extraordinar al asa-numitor „paused squats”, adica genu complete cu pauza de 1 secunda in partea cea mai de jos. Acest tip de exercitiu creste considerabil forta in picioare si contribuie la o definire intr-un timp mai scurt.

Paused Squats, exercitiu minunat pentru picioare – cum se executa

In timpul aceste miscari este miscorata presiunea exercitata asupra genunchilor din timpul genuflexiunilor simple, in care revenirea in picioare este imediata si, de multe ori, constituie una dintre cauzele accidentarilor nu doar in culturism.

Incepe prin setarea inaltimii barei pe suport. Pozitioneaza bara pe umeri, lasandu-te pe vine astfel incat coapsele sa fie paralele cu solul si roaga pe cineva sa inseamne inaltimea pe aparat. Apoi aseaza suportii la inaltimea respectiva astfel incat, atunci cand te lasi pe vine, bara se va sprijini in acestia.

Atunci cand simti ca bara cu greutati atinge suportii, opreste-te o secunda, permitand barei sa se stabilizeze. Apoi ridica-te, mentinand pozitia corecta a corpului. Pauza de o secunda este esentiala pentru obtinerea unor rezulate bune.

Acest exercitiu pentru picioare puternice poate fi executat la fel de bine si la aparatul Smith.

Beneficii:

– cresterea timpului sub tensiune, factor extrem de important pentru hipertrofia musculara;

– eliminarea abilitatii corpului de a se ajuta de elasticitatea sa pentru a reveni la pozitia de baza, ceea ce contribuie la cresterea fortei fizice in picioare;

– cresterea increderii in propriile forte prin stationarea unui timp mai indelungat in partea cea mai de jos.

Tu ai incercat acest exercitiu?

2 Comments

  • „Tu ai incercat acest exercitiu?
    Salut! Am incercat eu acest exercitiu acum o saptamana, dar nu la aparate, ci cu haltera libera. Ce e’ drept am scazut si 30% din greutatea maxima cu care pot sa fac, dar au avut un efect extraordinar! Urmatoarele 2-3 zile abia mai mergeam! Recomand acest exercitiu (celor mai avansati)! Stima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate