Sfaturi pentru exercitii piept – ce faci dupa impingeri din plan orizontal

Pectoralii – alaturi de brate si abdomen – reprezinta prioritatea numarul unu a celor care merg la sala pentru a-si construi masa musculara. Este foarte adevarat ca acesti muschi sunt foarte importanti din punct de vedere estetic, mai ales in anatomia unui barbat, insa e bine sa tineti cont de faptul ca exercitii pentru pectorali facute haotic si fara un plan bine pus la punct, sau in cel mai bun caz recomandat de un antrenor (care va cunoste obiectivele si organismul), pot conduce la deformari ale bustului.
Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca pectoralii sunt o grupa musculara foarte dificil de lucrat, si de aceea nu este indicat sa va apucati sa faceti exercitii asa cum vedeti in diferite tutoriale online, care poate tin de planul de antrenament al profesionistilor, si acolo vorbim despre alte obiceiuri, alt tip de exercitii, alt volum, alta frecventa, fata de cea pe care ar trebui sa o adopte cei care vor doar sa isi creeze masa musculara.
Pentru inceput e bine sa stim care sunt cele mai importante trei tipuri de exercitii pentru masa musculara la nivelul abdomenului.
Primul si cel mai popular tip de exercitiu este reprezentat de impingerile din plan orizontal, cu haltera.

Impingerile cu haltera din plan orizontal

Cel mai bun motiv pentru care se fac in general impingeri de pe plan orizontal cu o haltera nu este neaparat acela de a va construi pectoralii si de a castiga masa musculara, ci mai degraba eliberarea hormonilor.
Miscarile ample cum sunt impingerile de pe banca orizontala cresc nivelul de testosteron si concentratia de hormoni, ceea ce contribuie la hipertrofierea tuturor partilor, nu numai a pieptului si a tricepsilor.

Ai nevoie de mai mult decat impingeri din plan orizontal

Daca scopul vostru este doar sa cresteti in masa musculara, atunci faceti impingeri cu o haltera. Insa, daca va doriti sa lucrati intr-un mod mai direct si mai eficient fibra musculara a pectoralilor aveti nevoie de mai mult decat impingeri din plan orizontal, care in ciuda reclamei care li se tot face, nu sunt atat de eficiente in stimularea muschilor pectorali.
Insa asta nu inseamna, in niciun caz, ca ar trebui sa renuntati la ele.
Trebuie doar sa adaugati urmatoarele doua exercitii la programul pentru ziua in care lucrati pieptul si puteti fi siguri ca veti avea rezultate bune si ca veti reusi astfel sa va cresteti masa musculara la nivelul pieptului.

Impingeri in picioare la scripete

Cu acest exercitiu nu lasati pieptului niciun pic de timp de odihna. Tensiunea este constanta, iar tensiunea este una dintre cheile hipertrofiei.

Impingeri in picioare la scripete

Cand cele doua cabluri sunt plasate deasupra nivelului umerilor, pectoralii trebuie sa munceasca din greu pentru a trage cablurile in jos (pectoralii inferiori), iar cand cablurile sunt plasate mai jos de nivelul umerilor, se va face o impingere in sus, prin care veti pune la treaba pectoralii superiori. Asigurati-va ca tineti coatele blocate pe durata miscarii catre in fata si catre in spate.

Impingeri din inclinat cu gantere

Fixati o banca de lucru la inclinatia sa cea mai mica si luati doua gantere cu care sa lucrati. Veti obtine astfel o raza mai mare de miscare, integritatea miscarii la nivelul articulatiei cotului si o stimulare extrem de mare a pectoralilor sternali si claviculari, datorita unghiului de inclinatie. Mare atentie la unghiul de inclinatie al bancii, pentru ca o inclinatie prea mare va face ca exercitiile sa nu fie la fel de bine executate, si astfel vor fi lucrati mai mult umerii decat pectoralii.

Impingeri din inclinat cu gantere

Nu puteti face un exercitiu cu un efect mai bun decat acesta, el fiind de altfel printre favoritele culturistilor. Este absolut excelent pentru o dezvoltare rapida a pieptului, insa este necesar sa fiti atenti la starea de sanatate si sa incercati sa evitati aceasta miscare daca aveti problemele cu umerii in mod obisnuit. De asemenea, treceti acest exercitiu intre primele pe care le faceti la un antrenament, pentru ca spre final nu veti mai putea ridica greutati foarte mari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate