Somnul de zi…nu doar pentru copii!

Ai auzit-o de sute de ori – daca vrei sa cresti in urma antrenamentului, trebuie sa dormi suficient. Ce inseamna suficient? Conform specialistilor, ideal ar fi minimum 8 ore de somn neintrerupt in fiecare noapte. Dar, in lumea reala, un astfel de program e foarte greu de urmat. Familia, scoala/serviciul te fac, de cele mai multe ori, sa te trezesti devreme sau sa stai pana noaptea tarziu pentru a rezolva unele probleme.

Ai nevoie de … un somn de calitate

Chiar daca esti un norocos care sa aiba timp destul la dispozitie pentru somn, lucruri, precum copiii, cainii, vecinii galagiosi sau chiar partenerul(a) care sforaie, pot intrerupe un somn de calitate. Si stiti cum e sa te trezeasca cineva dintr-un somn dulce…

Asadar, ce poate face un culturist dornic pentru progrese? De ce nu sa urmeze exemplul lui Ronnie Colemam, de 8 ori Mr. Olympia: sa traga un pui de somn zilnic, ori de cate ori este posibil. La fel ca si alti profesionisti, Ronnie isi completeaza numarul total de ore de somn zilnic cu un pui de somn dupa-amiaza. Chiar daca reusesti sa adormi pentru 30 sau 40 minute dupa-amiaza, vei fi placut surprins de diferenta indusa.

O jumatate de ora de somn dupa-amiaza face, la majoritatea oamenilor activi, cum sunt culturistii, cat o ora sau chiar doua ore dormite noaptea. Nu toti avem posibilitatea si timpul sa tragem cate un pui de somn ziua, dar, daca se iveste ocazia, fa-o!

Din cele 3 „ingrediente” esentiale pentru crestere – alimentatie, antrenament, somn – cel din urma este, de multe ori, neglijat. Degeaba te antrenezi si mananci ca un culturist profesionist daca nu te odihnesti suficient. Un somn adecvat poate fi ingredientul lipsa pentru a-ti atinge potentialul maxim si orice mic ajutor este bine-venit.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate