3 tipuri de exercitii preferate de Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger este cel mai popular culturist al tuturor timpurilor. Nu doar datorita celebritatii sale cinematografice, ci si datorita formuleleor sale de antrenament. Exista mai multe tipuri de antrenament pe care acesta le folosea pentru a avea acea forma fizica de invidiat, dar noi o sa va prezentam doar 3, cat se poate de reale:

3 tipuri de exercitii folosite de Arnold Schwarzenegger

Genuflexiuni cu bara la piept

Acest exercitiu este putin mai dificil de stapanit, dar eficienta lui este incontestabila. Arnold stia ca genuflexiunile de acest tip sunt folositoare pentru ca lucreaza fiecare muschi al picioarelor in mod diferit. Genuflexiunile frontale au ca centru de greutate partea din fata a corpului, deci creste tensiunea musculara direct pe cvadriceps.

Sursa foto: https://bryankrahn.com/

Tine haltera la nivelul deltoizilor, formand o cruce care sa-ti asigure stabilitate. Mentine spatele drept si priveste in fata – nu in sus – si indoaie usor picioarele, pana ajungi in pozitia de genuflexiune. Din aceasta pozitie, ridica-te punand presiune pe solduri pana cand reusesti sa indrepti complet genunchii. Practica exercitiul cu o greutate usoara, pana cand te asiguri ca tii cum trebuie haltera.

Ridicari si abdomene la banca inclinata

Arnold si-a dat seama ca una dintre cele mai bune metode prin care sa lucrezi zona abdominala este sa folosesti o varietate de exercitii. Preferatele sale erau cele la banca inclinata. Este lesne de inteles ca aceasta varianta este superiaora celei la podea deoarece este mai dificil de efectuat.

Mai intai prinde cu mainile de bara de fier sau marginea bancii pentru a obtine stabilitatea de care ai nevoie. Ridica picioarele indoind usor genunchii, pana cand acestea ajung la capatul bancii, deasupra capului. Contracta abdomenul si impinge picioarele pana cand genunchii aproape ating pieptul. Mentine o secunda, apoi coboara usor picioarele pana ajungi in pozitia din care ai pornit. Asigura-te ca poti sa controlezi miscarea si tine genunchii tot la fel, usor indoiti, pentru a evita tensiunea la nivelul coloanei.

ridicari la banca inclinata
Sursa foto: http://www.schwarzenegger.com/

Impins din inclinat la aparatul Smith

In timpul competitiilor, Arnold afisa o forma fizica de invidiat, mai ales datorita pectoralilor bine-dezvolati. Pentru a avea un piept atat de impresionant, Arnold folosea diferite exercitii si manevre. Preferatul sau era apartul Smith, care are avantajul de a-ti permite ridicarea unor greutati mai mari fara sa te dezechilibrezi.

Pentru inceput, aseaza-te pe banca inclianta la 30-40 de grade (cu cat se afla mai sus, cu atat mai bine pune presiune asupra pieptului, dar si a deltoizilor). Probabil va trebui sa misti banca pana cand bara o sa ajunga exact in dreptul pieptului. Dupa ce ai fixat greutatile, intinde-te pe banca si sprijina-te puternic cu talpile de podea. Prinde bara cu manile folosind o priza de tip pronatie si departeaza mainile mai mult decat lungimea umeilor. Dupa ce ai ridicat bara de pe suport, coboar-o usor pana cand atingi pieptul. Ridica apoi bara, fara sa te balansezi, pana cand bratele sunt perfect drepte. Foloseste intotdeauna greutati pe masura pentru a avea un control total.

impins din inclinat la aparatul smith
Sursa foto: http://www.schwarzenegger.com/

dupa MuscleMag 

Sursa foto: http://www.schwarzenegger.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate