Care este numarul optim de antrenamente cardio pe saptamana?

antrenamente cardio

Antrenamente cardio pentru culturisti

Culturistii se intreaba deseori care este numarul optim de antrenamente cardio pe saptamana pentru a intra in forma de concurs sau doar pentru a-si atinge obiectivul.

Nu exista o regula care sa se aplice tuturor practicantilor de culturism. Numarul de antrenamente cardio depinde de procentul de grasime pe care trebuie sa il pierzi, de metabolismul tau si de activitatile fizice pe care le desfasori zi de zi.

Ca dovada, chiar si intre antrenamentele profesionistilor exista o mare diferenta in ceea ce priveste atentia acordata exercitiilor cardio. David Henry nu facea niciun fel de antrenament cardio, in timp ce Ronnie Coleman, Melvin Anthony si Jay Cutler dedicau chiar si doua ore pe zi acestui tip de exercitii atunci cand se pregateau de concurs.

Insa, exista cateva recomandari care te pot ajuta sa gasesti reteta perfecta pentru tine.

Numarul de antrenamente cardio – de la teorie la practica

Fiecare dintre noi trebuie sa afle care este volumul de exercitii cardio ideal pentru organismul si pentru obiectivul sau. Poate te numeri printre cei care nu au nevoie de antrenamente cardio pentru a intra in forma sau, din contra, trebuie sa rezervi 2 ore pe zi pentru astfel de exercitii.

Totusi, pentru inceput e bine sa faci 3 antrenamente cardio a cate 30 minute pe saptamana pentru a vedea cum raspunde corpul tau. Daca nu pierzi grasime, incearca sa cresti intensitatea sau frecventa antrenamentelor, dar daca incepi sa pierzi din forta, redu volumul acestora.

In esenta, frecventa corecta, durata si intensitatea antrenamentului cardio trebuie determinate individual, pe sistemul “trial & error”. Esential este sa-ti asculti corpul si sa acorzi mare atentie schimbarilor survenite la nivelul masei musculare, stratului de grasime sau fortei.

Tu cat timp dedici antrenamentului cardio?

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate