Antrenati-va plamanii!

aerobicEfectuarea unui numar de repetari la exercitiile pentru partea inferioara a corpului, cum ar fi genu sau presa, da rezultate bune pentru multi culturisti. Tom Platz, de exemplu, facea la un moment dat serii de 50 de repetari. Unii barbati sau femei insa sunt incapabili sa faca mai mult de 8-10 repetari pe serie, deoarece le lipseste capacitatea aerobica.

Chiar daca picioarele lor mai au suficienta energie pentru a continua, plamanii lor nu sunt capabili sa absoarba suficient oxigen, iar gafaitul si senzatia de disconfort devin de nesuportat.

Daca acest scenariu va este familiar, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti ar fi sa va vizitati doctorul de familie pentru a va asigura ca nu suferiti de astm. Dupa ce v-ati asigurat ca nu este asa, inseamna ca trebuie doar sa va imbunatatiti capacitatea de efort cardio-vascular pentru a avea plamani mai eficienti atunci cand faceti serii cu multe repetari.

Unii sportivi se feresc complet de exercitii aerobice de teama ca vor pierde masa musculara, in special in zona picioarelor. O cantitate moderata din aceste exercitii (inot, alergare, ciclism etc.) n-ar trebui sa va ingrijoreze. Efectuarea a 3-4 sesiuni pe saptamana, cu durata de 30-40 minute, nu va cauza reduceri ale progreselor in masa musculara, dar va intari inima si plamanii, ridicandu-va la un nou nivel de capacitate aerobica. E bine sa treceti treptat la seriile cu multe repetari. Daca acum puteti face confortabil serii de 10 genuflexiuni, incercati sa adaugati doar o repetare in plus, in fiecare saptamana, pentru a ajunge la serii de 20 de repetari fara a gafai disperati ca pestele pe uscat. Antrenamentul cu multe repetari pe serie pentru spate si picioare este foarte solicitant si intotdeauna veti respira greu pe masura ce seria se apropie de sfarsit. Cu o mica investitie in capacitatea d-voastra cardio-musculara, gafaitul ar trebui sa nu mai constitiue o peiedica in calea seriilor cu multe repetari si veti putea sa va duceti muschii catre noi niveluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate