Legatura din minerale si buna dispozitie

buna dispozitieBuna dispozitie: afectata de unele diete

Orice culturist care a tinut vreodata o dieta, pentru concurs sau din alt motiv, stie ca aceasta iti poate afecta buna dispozitie. Studiile vin sa confirme faptul ca nu este doar o inchipuire in capul tau, desi actiunea acolo se petrece. Daca urmezi o dieta pentru o luna, sa zicem, vei deveni mai nervos si ostil poate din cauza scaderii grasimilor care se stie ca influenteaza buna dispozitie.

Un studiu de specialitate a examinat efectele mineralelor asupra bunei dispozitii in timpul dietelor care urmaresc scaderea tensiunii sangvine. S-au folosit doua diete cu niveluri ridicate de potasiu si magneziu, dar diferite in continutul de sodiu, una cu nivel moderat, cealalta cu nivel scazut. 97 de barbati si femei au tinut una din diete, timp de 4 saptamani, urmata de o dieta de control timp de doua saptamani, apoi de 4 saptamani au schimbat cu cealalta dieta. Un astfel de studiu se numeste studiu incrucisat.

Buna dispozitie dupa realizarea studiului

Subiectii au arata o crestere importanta a bunei dispozitii, a nivelului de energie, scaderea depresiei si a tensiunii la cei care au urmat dieta cu un nivel scazut de sodiu. Cresterea energiei a fost legata de cresterea nivelului de magneziu.

Asadar, o dieta cu niveluri ridicate de potasiu si magneziu, dar si cu un nivel scazut de sodiu, este indicata pentru imbunatatirea dispozitiei. Aplicatia practica rezultanta este sa adaugi la dieta ta suplimente cu minerale (cu nivel scazut de sodiu). Asta va face ca dieta sa para mai usor de urmat.

Alexandru Bolborici,

Dupa Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate