Site-ul nostru folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru poate include și cookie-uri de la terțe părți, cum ar fi Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Utilizând site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Am actualizat Politica noastră de Confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe buton pentru a verifica Politica noastră de Confidențialitate

Culturistii trebuie sa evite carnea rosie! Adevarat sau fals?

carne-rosie-pentru-culturistiCulturistii continua sa urmeze orbeste sfaturi eronate in legatura cu antrenamentul, nutritia si suplimentele alimentare.

Cei mai multi dintre incepatori nu se obosesc sa verifice calificarea celor autointitulati experti sau acuratetea informatiilor pe care acestia le „propovaduiesc”, ajungand astfel sa se ghideze, cu entuziasm, dupa niste afirmatii pur si simplu eronate.

Exemple de asemenea informatii eronate, crezute de foarte multi ca fiind corecte, sunt:

  • nu poti absorbi mai mult de 30 g proteina la o masa;
  • toate tipurile de grasimi alimentare ingrasa;
  • nu trebuie sa mananci niciodata dupa ora 18 deoarece caloriile mancate noaptea se depun, etc.

Carnea rosie trebuie inlocuita cu cea alba, in dieta culturistilor?

O axioma veche, adoptata de majoritatea culturistilor in timpul pregatirii pentru concurs, este ca trebuie sa inlocuiesti carnea rosie cu cea alba (piept de pui, curcan, peste slab). Ideea din spatele acestei practici eronate este aceea ca din moment ce carnea rosie este mai grasa decat cea alba si grasimea este nutrientul cel mai dens in calorii, cu 9 calorii pe gram comparativ cu proteinele si carbohidratii care dau 4 calorii pe gram, ar fi corect ca aceasta sa fie eliminata din alimentatie.

Dar aceste lucruri nu se aplica carnii rosii slabe. De fapt, daca faci o comparatie calorica a celor doua tipuri de carne, vei descoperi ca diferentele sunt nesemnificative.

De altfel, un studiu, facut pe 61 de femei obeze, a demonstrat ca indiferent de tipul de carne folosita, ele au slabit in acelasi ritm cand au fost supuse unui regim deficitar caloric (cu 500 calorii deficit zilnic).

Singurul avantaj a fost sesizat la grupul care a mancat peste oceanic slab, dar nu in ritmul de scadere in greutate, ci la nivelul colesterolului, in sensul ca a crescut proportia de colesterol de inalta densitate (colesterol bun), datorita cantitatii mai mari a uleiului Omega 3 sau a structurii proteinei din peste.

Studiul a subliniat faptul ca nu exista nicio diferenta intre consumarea carnea rosii, de vita, si a altor tipuri de carne, chiar si atunci cand este consumata de 5 ori pe saptamana, in ceea ce priveste slabitul.

In afara de faptul ca este o sursa naturala bogata in creatina, carnea rosie este o buna sursa de nutrienti precum fier, zinc si vitamina B12. Carnea rosie contine o proteina de o calitate excelenta, iar muschiul de vita este relativ sarac in grasimi saturate.

In concluzie, fiti mai precauti cu informatiile raspandite de asa-zisii specialisti. Intrebati-va mai intai ce au realizat ei, ce titluri au obtinut, cate concursuri au castigat, cum arata. Cu cat au avut mai multe succese, cu atat e de presupus ca au mai multe cunostinte corecte care au dat rezultate si in cazul lor.

dupa Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate