Site-ul nostru folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru poate include și cookie-uri de la terțe părți, cum ar fi Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Utilizând site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Am actualizat Politica noastră de Confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe buton pentru a verifica Politica noastră de Confidențialitate

Cum sa prepari cafeaua pentru a fi cu adevarat sanatoasa

cafeaCafeaua joaca un rol important in dieta culturistilor, asa cum am mentionat si cu alte ocazii. Pe langa beneficiile pe care le are pentru sanatate, cafeaua creste performanta sportiva si inlatura stresul. Astazi v-am pregatit un scurt ghid pentru prepararea cafelei astfel incat sa va puteti bucura de toate beneficiile pe care aceasta le ofera.

Prepara o cafea sanatoasa urmand acesti pasi:

Fiecare tip de cafea are beneficiile sale, dar este nevoie de alegerea atenta a boabelor, de o strategie de pastrare la fel de corecta si de metode de macinare care sa mentina toate proprietatile acesteia.

Cat de prajita trebuie sa fie cafeaua

Efectele antioxidante ale cafelei sunt legate de compusii numiti acizi clorogenici. Prajirea boabelor verzi de cafea duce la transformarea acestor acizi in antioxidanti mai buni, dar daca sunt prea prajite, atunci acesti antioxidanti isi pierd din proprietati. Cel mai bine este sa alegi boabe de cafea usor maronii.

Cum sa pastrezi boabele de cafea

Boabele de cafea au radicali liberi care se inmultesc atunci cand sunt expuse la aer, potrivit unui studiu in chimie alimentara. Si pentru ca numarul de radicali liberi creste, antioxidantii se pierd incercand sa-i inlature.

Tine boabele de cafea intr-un recipient unde sa nu intre aerul si nu le macina decat atunci cand esti gata sa le consumi.

Prepararea cafelei

Filtrul este ales pentru comoditate, dar pentru a te bucura de benficiile antioxidantilor, ibricul Moka ramane cea mai buna varianta. Cercetatorii italieni au testat o serie de metode de prepare ale cafelei si au ajuns la concluzia ca cea la ibric pastreaza mai multi antioxidanti decat s-ar pastra in urma trecerii prin filtru. Si daca vi se pare ca acest tip de cafea, cunoscut de toata lumea sub denumirea de espresso, este prea tare, adauga apa si asa obtii un americano delicios.

Cu sau fara indulcitori?

Daca ai posibilitatea sa alegi, alege intotdeuna cafeaua neagra, fara zahar. Orice ai adauga in plus duce la pierderea calitatilor nutritive. Indulcitorii artificiali nu fac decat sa-ti umple cana cu calorii si chimicale, iar laptele reduce cantitatea de antioxidanti. Mai bine adauga putina scortisoara.

dupa Men’sHealth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate