Mike Christian – manifest pentru pregatirea mentala

1
497

mike-christianMike Christian s-a nascut pe 5 decembrie 1955, in Cleveland, Ohio, iar la varsta de 19 ani se muta in Oregon, unde castiga si primul premiu in culturism – Mr. Portland.

In 1979 se claseaza al treilea la Mr. Pacific si obtine acelasi loc la Mr. America. In ’82 intra la NPC si se claseaza pe locul 5, in acelasi an in care Lee Haney este castigator. Biletul sau catre lumea profesionistilor este asigurat de victoria din 1984 la World Amateur Chapionships. Cu aceasta victorie, Mike Christian se inscrie la Noaptea Campionilor 7 luni mai tarziu si ia locul 4.

Iata ce spunea Mike Christian despre lumea culturismului:

„Eu cred ca felul in care un culturist „acosteaza” intrarea in forma releva gradul sau de inteligenta. Cand incep pregatirea pentru forma de varf, pentru mine nu mai exista numar de seturi sau de repetari, nu mai exista o ordine a exercitiilor. Eu lucrez instinciv si imi merge bine asa. Pentru mine, forma de varf incepe cu 13 saptamani inaintea unui concurs si aici se sudeaza cap la cap 3 elemente importante: antrenamentul, pregatirea mentala si alimentatia.”

Cum se antrena Mike Christian

In faza de masa musculara, Mike se antrena cu exercitii de baza: pentru pectorali facea impins orizontal cu haltera si impins inclinat, pentru spate facea ramat aplecat si tractiuni la helcometru, iar pentru coapse efectua o serie de genuflexiuni. Indiferent de grupa musculara, Mike Christian nu depasea 8 repetari pe set si nu se antrena mai mult de trei ori pe saptamana, cate 1 h- ½ h antrenamentul.

„In timpul programului de masa musculara, eu nu imi lucrez nici bratele, nici deltoizii. Cand lucrez impins, imi lucreaza si deltoidul si tricepsul, iar cand lucrez ramat, lucrez si tricepsul si deltoidul. In timpul precompetitional nu ma intereseaza sa pun pe mine, ci pur si simplu lucrez numai pentru rafinament. Mergand pe varianta de tragere-impingere, eu trec la un sistem cu split cu ciclu de 4 zile (3 da, 1 nu).”

Produse pentru masa musculara - Ideal Protein

Regimul alimentar

In faza de masa musculara, Mike Christain consuma multi hidrati complecsi, o cantitate medie de proteine si putina grasime. Asa cum afirma chiar el, nu calcula intotdeuna totul la gram, dar avea grija sa ramana numai cu 6 kg mai mai mult decat greutatea din concurs.

Pentru procesul de ”rafinare”, Mike scadea cantitatea de proteina de la 270 g/zi la 170 g/zi  si carbohidratii de la 600-800 g/zi la 150-188 g/zi.

Pregatirea mentala

Mike nu se ghida dupa altceva in afara de propria imagine. Nu urmarea sa-l invinga pe Haney, ci o varianta a lui mai veche. Isi punea poster cu el insusi sau se analiza in oglinda pentru a vedea progresele.

„Conteaza foarte mult ca in fiecare an sa fii mai mare si mai dens. Aceasta atitudine m-a ajutat sa ajung pe locul 3 la Mr. Olympia. Pentru a mentine aprins focul mental, eu utilizez tehnicile de vizualizare si hipnoza. Inainte cu 6-8 saptamani de concurs, incep sedinte de autosugestie si hipnoza cu Peter Sigel. Pete ma ajuta sa alung distractiile si alte ganduri si sa ma concentrez la ce am de facut in sala. Cand vin de la sedinte sunt incordat, dar in sala toata aceasta incordare se directioneaza catre muschii pe care ii lucrez.”

Mike a preluat cate o tehnica de la fiecare mare culturist cu care s-a intalnit: Arnold, Frank Zane, Lou Ferrgno si le-a prelucrat astfel incat sa functioneze pentru el. Acelasi sfat l-a dat mai departe. Sa luati deci de la fiecare, dar sa faceti lucrurile in felul vostru 🙂

Aboneaza-te pentru cele mai noi articole!
Sfaturi pentru antrenamente si retete sanatoase in fiecare zi prin e-mail!

Plus cele mai noi oferte de la www.redis.ro.

Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul TopCulturism.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva TopCulturism.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.
Aboneaza-te pentru cele mai noi articole!
Sfaturi pentru antrenamente si retete sanatoase in fiecare zi prin e-mail!

Plus cele mai noi oferte de la www.redis.ro.

Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul TopCulturism.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva TopCulturism.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.
Aboneaza-te pentru cele mai noi articole!
Sfaturi pentru antrenamente si retete sanatoase in fiecare zi prin e-mail!

Plus cele mai noi oferte de la www.redis.ro.

Informaţiile publicate de topculturism.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul TopCulturism.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva TopCulturism.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

1 COMENTARIU

  1. n timpul programului de masa musculara, eu nu imi lucrez nici bratele, nici deltoizii”
    astea da sfaturi,de maine nu mai fac gambe ca nu are rost,mai bine merg pana la mall)))pe jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.