Cum se antrena Arnold pentru Mr. Olympia

cum se antrena arnoldArnold credea ca un culturist este judecat dupa punctele sale slabe, nu dupa cele forte, si era de parere ca te poti concentra asupra unui singur lucru odata. El se concentra in special asupra gambelor si abdominalilor. Planul sau avea 4 parti:

1. prima parte, care dura din octombrie pana in ianuarie, etapa de regenerare si recuperare dupa pregatirea pentru Mr. Olympia, era perioada de joaca in sala fara a programa un anumit numar de serii. Acest timp era destinat refacerii fizice si mentale, dar si „hranirii” dorintei de a o lua de la capt in ianuarie. Daca aceasta dorinta nu era puternica, ii era imposibil sa atinga intensitatea si concentrarea mentala dorite in cadrul unui antrenament.

2. din ianuarie pana in martie se antrena ca un culturist-powerlifter. Utiliza exercitii de baza, serii putine si doar 4 antrenamente pe saptamana. Cateodata antrena intreg corpul de 3 ori pe saptamana, cateodata de 2 ori, lucrand toata partea de sus la un antrenament, iar la urmatorul partea de jos.

Facea pauze mai mari intre serii, incercand mereu sa creasca greutatile, concentrandu-se in special asupra partilor slabe ale corpului si antrenandu-le de 2-3 ori pe saptamana. Antrenamentele durau cel mult 75 minute.

3. din aprilie pana in iunie, Arnold trecea la 6 antrenamente pe saptamana, lucrand fiecare grupa majora de 2 ori/ saptamana. Antrenamentele durau 90-120 minute.

3. din iulie pana in septembrie urma pregatirea speciala pentru concurs (Mr. Olympia). Se antrena de 2 ori pe zi lucrand fiecare grupa de 3 ori/ saptamana, adica 2-3 ore zilnic. In aceasta perioada limita pauzele intre serii la cat era nevoie pentru ca partenerul sau sa faca seriile. Acest tip de antrenament si o dieta stricta il ajuta sa obtina o reducere la minim a stratului de grasime fara a face deloc exercitii aerobice.

Arnold era de parere ca atitudinea poate face diferenta intre un campion si un amator, motiv pentru care incerca sa-i tina departe pe cei cu o atitudine negativa fata de antrenamente si fata de viata, in general:

„Daca nu-ti place sa te antrenezi, cauta-ti altceva de facut. Nu vei fi niciodata un mare culturist daca nu iubesti antrenamentele”

dupa Ironman

2 Comments

  • la antrenamentele astea era imposibil sa aibe o recuperare buna fara doze maxime de stero! Domnul nostru Arnold manca primobolanul la peste 1g pe saptamana test peste 1g pe sapt. plus deca la fel si dianabol numai zic il manca ca pe clatite , e normal sa te antrenezi asa haotic cand ai in tine o galeata de steroizi orice ai face cresti fara sa vrei la asa doze plus ca arnie are 2 operatii pe inima oare de la ce sa le aibe ?? aa de la gena geneticul domne cum zic toti asa a fost si cu Flex Wheeler care ia scos astia rinichiul si aia a fost o boala genetica si ca nu ar fi de la abuzul de steroizi (de unde omu isi rupea rinichii cu diuretice super tari)

  • steroizi la greu,asta e clar…totusi geneticul are locul lui in sensul ca sunt oameni care pot lua steroizi de 10 ori mai mult ca arnold si sa se antreneze mai tare ca el si tot nu se vor dezvolta asa armonios ca el…aici se vede geneticul..de aceea flex wheeler era un fizic perfect datorita geneticului exceptional…ce markus ruhl nu lua steroizi si nu tragea din greu la sala???era cat muntele dar urat si dizgratios,un genetic doar pentru marime nu si calitate…nu exista culturist adevarat care sa nu se dopeze,aici ma refer si la romanii care ne-au reprezentat gen ciorba,buruiana,maioru,ardel etc dar fiecare cu soarta lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate