Visul sedentarilor – pastila care imita efectele sportului

efectele sportului

Efectele sportului, obtinute fara efort?

Iata o veste care ii va bucura pe multi dintre cei care spera la o schimbare spectaculoasa a fizicului lor fara a se ridica de pe canapea: este posibil ca, in viitorul apropiat, sa putem inghiti o simpla pastila pentru a beneficia de efectele sportului, orele lungi de efort fizic (si satisfactia inegalabila obtinuta prin sport) devenind, in curand, o amintire.

Este vorba despre o proteina numita REV – ERB care ne poate ajuta sa ne bucuram de beneficiile sportului si sa slabim fara a face efort.  Efectul a fost descoperit de cercetatorii de la Scripps Institute, Florida, in urma unui studiu publicat in revista Nature Medicine, in care soarecii injectati cu aceasta proteina, inclusiv cei obezi si inactivi, au prezentat schimbari fizice importante, asociate cu activitatea fizica intensa.

Conform Huffingtonpost.com, in urma administrarii proteinei, rezistenta fizica si rata metabolica a soarecilor au cunoscut o imbunatatire de 5%, vizibile fiind si schimbari la nivelul masei musculare: „Animalele au prezentat o dezvoltarea musculara asemenatoare cu cea a unui atlet dupa o perioada de antrenament”, a declarat Dr. Thomas Burris, co-autor al studiului.

Cercetatorii sunt increzatori ca aceasta pastila ce tine loc de miscare ar avea aceleasi efecte si, mai mult, dezvaluie faptul ca proteina in cauza diminueaza si nivelul de colesterol rau, fara efecte secundare dovedite pana in acest moment.

Si totusi…

Efectele sportului, pe jumatate

Se pare ca pastila minune nu poate imita sportul intru totul, celui din urma revenindu-i „exclusivitatea” in ceea ce priveste starea euforica resimtita dupa un antrenament intens (adica efectul sportului asupra psihicului) si efectul asupra densitatii osoase, deosebit de important in special de la o anumita varsta.

Aceasta veste poate aduce bucuria pe chipul celor comozi si indigdarea pe cel al iubitorilor de sport, insa daca intr-adevar aceasta „pastila” se va comercializa, ramane tot la latitudinea noastra daca vom alege calea mai scurta si rapida sau pe cea mai lunga, dar naturala si sigura.

Si totusi, un astfel de produs se poate dovedi benefic pentru cei care, din varii considerente, nu pot face sport, desi isi doresc acest lucru.

Tu ce parere ai? Ai cumpara o astfel de pastila?

2 Comments

  • Sincer, este interesanta aceasta noutate, ar putea fi folosita si de oamenii care fac sport pentru perioadele de inainte de concursuri, insa ar considera ca este doping si ar introduce aceasta pastila pe lista celor intrzise…
    Insa per ansamblu ar putea fi benefica dupa cum se specifica si in articol pentru persoanele care din motive medicale nu pot sa faca sport..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate