Exercitii si suplimente – efectul lor o data cu inaintarea in varsta

suplimente si exercitii

Am fost intotdeauna fan Jack LaLanne. Sigur, el este cunoscut mai ales pentru a facut bani din vanzarea faimosului produs Power Juicer, dar pe langa asta, el a fost si un exemplu in ceea ce priveste felul in care corpul uman reactioneaza la antrenamente si nutritie. Dovada este faptul ca a trait 96 de ani! Si, pe langa asta, ceea ce este si mai interesant este ca a inceput un  program de dieta echilibrata si antrenamente foarte tarziu.

Jack este, asadar, dovada clara ca nu este nicioadata prea tarziu sa incepi sa te antrenezi si sa mananci bine. El a facut asta pana cand a dezvoltat un plan care mai apoi a fost cercetat stiintific. Da, Jack avea dreptate in multe privinte, iar acum exista studii care sa o demonstreze.

Exercitii si suplimente-efectul cu inaintarea in varsta

Un grup de cercetatori au studiat efectele pe care le au exercitiile cu greutati, combinate cu un program nutritional bazat pe aminoacizi in cazul hipertrofiei psoasului mare si capacitatea unor batrani de a merge la varste foarte inaintate. Psoasul mare este unul dintre principalii muschi care te ajuta in procesul de miscare, aduce”coapsa inspre piept”.

In cadrul studiului, au fost selectati 29 de batrani, care au fost impartiti in 3 grupuri, caror li s-a atribuit urmatorul plan:

–    Primul grup –   exercitii

–    Al doilea grup – exercitii combinate cu 3.0 g aminoacizi

–    Al treilea grup – exercitii combinate cu 6.0 g aminoacizi

La sfarsitul experimentului, grupul care nu a folosit suplimente pe baza de aminoacizi s-a confruntat cu hipertrofie in zona psoasului mare. Se pare ca a existat si o diferenta in ceea ce priveste cantitatea de aminoacizi, dar una destul de nesimnificativa,

Cercetatorii au concluzionat ca antrenamentul a fost cel care a dus la hipetrofie musculara, dar ca atunci cand este combinat cu suplimente potrivite, in acest caz aminoacizii, aceasta este diminuata, deci nu impiedica deplasarea.

Intr-un alt studiu, cercetatorii au analizat efectul pe care il are leucina in crestea musculara, introducand substanta in doza zilnica a unui batran de 74 de ani si a rezultat faptul ca aceasta stimuleaza sinteza proteinelor in muschi, dupa masa.

Exista doua lectii importante care se desprind din cadrul acestor cercetari:

1. Suplimentele functioneaza si functioneaza si la cei cu varste mai inaintate

2. Proteinele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor care vor sa aiba rezultate maxime in urma exercitiilor efectuate.

3. Trebuie sa ridici greutati, nu conteaza varsta, cu siguranta te vor ajuta.

dupa Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate