Exercitiu pentru bicepsi

Florin Uceanu

Pentru bicepsi, avem flexiile cu bara, cu gantere, tractiunile cu priza tip supinatie, flexiile la banca Scott cu bara sau cu gantere, flexiile concentrate si cam atat. Restul sunt variante ale acestora, cu bara EZ din stand sau sezand, simultan sau alternativ, cu supinare sau fara supinarea incheieturii in cazul ganterelor.
Poate e timpul sa introduceti un nou exercitiu in program, daca nu sunteti multumit de rezultatele de pana acum. De fapt, exercitiul nu este nou, el a fost inventat de Vince Gironda in anii 60 si unii dintre elevii lui de atunci aveau brate uriase pentru acele vremuri.
Luati o bara, la fel ca la flexiile cu bara din stand pentru bicepsi, dar in loc sa o ridicati in sus departand-o de corp, trebuie sa o trageti in sus pe langa corp pana obtineti contractia completa a bicepsilor.
Fata de flexiile normale, unde coatele raman langa corp sau usor ridicate in fata, la aceste trageri coatele sunt trase in sus, dar in spate. Avantajul este ca nu mai sunt implicati deltoizii anteriori ca la flexii, iar bicepsii sunt solicitati intr-un mod, ceea ce poate duce la o noua crestere musculara.
Exercitiul il recomand, de asemenea, si celor care au probleme cu zona lombara si se feresc sa faca flexiile standarde din stand cu greutate mare si/sau trisate cum altii le efectueaza. Efectuati 3-5 serii a 10-15 repetari. Merita sa incercati!

 

6 Comments

  • eu am crescut puterea la biceps cu repetari negative, am observat ca relieful imi apare cind pe linga flexii fac si ridicari la bara, un set imi ajunge.

  • dar miscarea e aducere a coatelor spre in spate nu va fi facuta in mare parte de dorsal?deltoidul posterior si trapezul si ei vor actiona ca motori secundari??ce castigam?la un antrenament de bicepsi vom lucra mai mult dorsalul si umerii??se merita in final???

  • dar miscarea de aducere a coatelor spre in spate nu va fi facuta in mare parte de dorsal?deltoidul posterior si trapezul si ei vor actiona ca motori secundari??ce castigam?la un antrenament de bicepsi vom lucra mai mult dorsalul si umerii??se merita in final???

  • eu cind eram incepator faceam asa, acum nu mai fac asa, muschiul lucreaza cel mai bine cind miscarea este controlata pe tot drumul pe care il face bara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate