Extensii pentru triceps din sezand inclinat

extensii-tricepsExtenstiile standard pentru tricepsi, din stand cu fata la cablu, sunt un bun exercitiu dar, daca iti doresti o dezvoltare incredibila a tricepsului, care sa-ti intinda maneca tricoului, ai nevoie de un exercitiu cu stimul mai puternic.

Exercitiul pe care urmeaza sa vi-l descriu este efectuat intr-o maniera diferita fata de extensiile standard. Acesta va lua trisarea care exista la extensiile din stand si va permite o contractie puternica la fiecare repetare.

Extensii pentru triceps din sezand inclinat – pasii pentru efectuarea lui

1. Asaza o bancuta reglabila, cu spatele la un cablu cu scripete pozitionat in partea de sus.

2. Regleaza spatarul la aproximativ 45 de grade. La cablu ataseaza un maner scurt drept sau usor indoit. Asaza-te pe bancuta si apuca manerul cu o priza pronatie. Trage de cablu, pana cand coatele sunt in lateralul trunchiului, iar manerul se afla la nivelul partii superioare a pieptului. Aceasta este pozitia de start. Acum tricepsul se afla in tensiune, prin mentinerea manerului la acest nivel.

extensii-triceps

3. De la pozitia de inceput, fa o extensie completa a bratelor, mentinad coatele pe loc, aducand manerul in jos si executand o miscare de arc de cerc. Cand ajungi in partea de jos si bratele sunt intinse si blocate, incearca sa impingi mai mult manerul catre picioare, pentru a maximiza contractia tricepsilor. Mentine contractia 1-2 secunde, dupa care revino lent la pozitia de start.

extensii-triceps-1

De ce este bun acest exercitiu?

Aceasta variatie a extensiilor este foarte eficienta deoarece unghiul si directia cablului mentin tricepsul intr-o tensiune permanenta. Tricepsul nu apuca deloc sa se odihneasca, iar imensul efort va fi resimtit la sfarsitul seriei, cand tricepsul „va urla” de durere.

In plus, pozitia de sezand pe o bancuta inclinata va duce la eliberarea tensiunii care apare pe spatele inferior la extensiile traditionale din stand, mai ales cele efectuate cu greutati mari. Mai mult, pozitia corpului si a bratelor duce la o contractie extrema a tricepsilor.

Pentru un plus de variatie, du coatele putin mai in afara corpului si mentine-le acolo. Vei simti ca tricepsii lucreaza altfel.

Imi place sa fac acest exercitiu la finalul antrenamentului pentru tricepsi, dupa exercitiile de baza precum flotarile la paralele sau impinsul din culcat cu priza ingusta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate