Femeile si barbatii ar trebui sa se antreneze la fel?

femeile-si-barbatiiI se intampla prietenei mele de fiecare data cand mergea la antrenament. Imediat ce un barbat o observa facand genuflexiuni cu bara la ceafa, venea si reactia: „Pentru ce te antrenezi?”. Iar ea raspundea „Pentru viata!”. Unii o priveau mirati, altii pur si simplu nu puteau intelege de ce o femeie se antreneaza asemeni unui barbat, facand tractiuni sau ridicand greutati.

Toti au impresia ca femeile nu trebuie sa se antreneze precum barbatii. Ele nu trebuie sa ridice greutati, nu?

Prietena mea ii dezamageste pe multi dintre dintre acesti „pasionatii de sala”, care sunt programati sa creada ca femeile sunt flori delicate si nu trebuie sa se forteze prea tare. Aceste mesaje livrate femeilor 24 de ore, 7 zile pe saptamana sunt doar modalitati de intimidare, afirmatii fara sens. Ideea ca femeile nu pot sa fie puternice, atletice si tonifiate este stupida.

Femeile si barbatii sunt la fel…

…cand vine vorba de antrenament, bineinteles. Estetic vorbind, inteleg ca femeile si barbatii au scopuri diferite in ceea ce priveste felul in care vor sa arate, dar programul de antrenament este acelasi. E simplu, barbatii vor sa castige masa musculara si sa devina puternici, pe cand femeile vor sa fie in forma si tonifiate. Dar nu poti sa fii sexy si sa ai forme perfecte fara sa lucrezi asupra muschilor, nu?

Si pentru a-ti tonifia musculatura, trebuie sa ridici greutati si sa oferi corpului numarul de calorii necesar pentru recuperare. Formele tonifiate nu vor aprea miraculos dupa ce vei face 20 de repetari cu o greutate de 2-3 kg. Nu conteaza daca esti barbat, femeie sau martian!

Efortul depus pentru a face 20 de repetari cu greutate mica este nesemnificativ fata de ridicarea unor greutati mai mari, de doar 6-10 ori, pana la epuizare. Si repetarile au rolul lor, dar de cele mai multe ori nu duc la rezultate optime.

In rare cazuri, exista posibilitatea ca femeile sa nu poata efectua anumite exercitii si asta pentru ca au de zece ori mai putin testosteron decat barbatii. Dar tocmai din aceasta cauza, ele trebuie sa se antreneze din ce in ce mai greu, nu mai putin.

Picioarele sunt o exceptie!

Cand vine vorba despre exercitiile pentru picioare, femeile trebuie sa o „lase mai moale”. Picioarele lucrate excesiv devin mai groase si vor fi dezamagite cand jeansii preferati nu vor mai veni ca inainte. Pentru a evita asta, le recomand femeilor sa puna mai mult accent pe zona posteriorului. Daca vor sa efectueze genuflexiuni, atunci trebuie sa le faca in mod corespunzator, adica sa se focuseze pe zona soldurilor, mai mult decat pe cea a cvadricepsilor. Pentru zona cvadricepsilor recomand fandarile laterale sau inverse.

Nu sunt multe situatii in care femeile trebuie sa se antreneze diferit fata de barbati. Poate doar atunci cand sunt insarcinate. Dar in afara de asta, femeile pot sa se antreneze exact ca barbatii, daca vor sa aiba corp frumos.

dupa Bodybuilding

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate