Poti face thrusters timp de 5 minute?

Fitness-ul poate fi uneori destul de complicat, din pricina numarului mare de discipline si modele de miscare ce trebuie stapanite si a tuturor tipurilor diferite de exercitii pe care trebuie sa le lucrezi, in domenii precum cardio, forta, rezistenta musculara… Insa lasand toate aceste dificultati deoparte, vom incerca in cele ce urmeaza sa ne concentram atentia pe doar 5 minute de activitate intense, care iti vor aduce beneficii importante.

Iata despre ce este vorba in aceasta provocare Cross Fit pe care o lansam aici: 2 gantere, 50 de exercitii thrusters si un interval de 5 minute pentru a le duce la bun sfarsit!
Poate suna usor sa faci 50 de thrusters in 5 minute, dar dupa primele douazeci de repetari, oboseala incepe sa isi spuna cuvantul. In plus, ori de cate ori pui ganterele jos pentru odihna, trebuie sa faci 5 burpee-uri cu pieptul la podea.

Citeste si: Antrenament full body cu gantere

La fel ca la orice provocare, greutatea cu care lucrezi este esentiala. Daca faci thrusters-urile cu usurinta, fara sa te opresti deloc, inseamna ca greutatea cu care lucrezi este una prea mica. Pe de alta parte, insa, daca te chinui prea tare sa faci 6 thrusters, atunci inseamna ca greutatea este prea mare.
Foloseste pima incercare ca test, vezi cat de departe poti ajunge si stabileste-ti ca obiectiv sa obtii performante mai bune data viitoare. Poti face asta fie crescand greutatea cu care lucrezi, fie propunandu-ti un ritm mai rapid.

Mod de executare

Thrusters cu gantere

Porneste din stand, cu picioarele departate la o latime de umeri si cu o pereche de gantere pe umeri, cu coatele indreptate inainte. Coboara intr-o genuflexiune, indoind genunchii si impingand soldurile inapoi pana cand coapsele se aseaza paralel cu podeaua. Asigura-te ca genunchii sunt pozitionati pe aceeasi linie cu degetele de la picioare de-a lungul miscarii. Impinge in calcaie, ridica in in forta si foloseste elanul pentru a impinge ganterele deasupra capului. Coboara greutatile si treci direct la urmatoarea repetare.

Burpee-uri cu pieptul la podea

Porneste din stand cu picioarele departate. Aseaza palmele pe podea pe langa talpi, si sari cu picioarele inapoi in asa fel incat sa ajungi in pozitia de varf a unei flotari. Coboara pieptul catre podea si impinge apoi in brate pentru a reveni in pozitia de varf a flotarii. La final sari cu picioarele inainte si ridica-te imediat. Treci rapid la urmatoarea repetare.

Te-ar putea interesa si: Antrenament exclusiv cu gantere, ca metoda soc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate