Prostata sanatoasa

Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, ce produce fluidul ce hrănește și transportă sperma. Prostata continuă să crească puțin câte puțin după pubertate. Câteodată prea mult. Fiind aproape de uretră, o prostată mărită poate bloca sau întrerupe fluxul urinar, fenomen cunoscut drept „hiperplazie benignă de prostată”. Pe scurt, dificultăți de urinare.

Mentine prostata sanatoasa

Cea mai întâlnită formă de cancer la bărbați este cea de prostată, ucigașul numărul doi după cancerul de plămâni.

Când vine vorba de sanatatea prostatei, un rol important îl joacă antioxidantul licopen, ce face parte din clasa carotenoidelor, o categorie de fitonutrienți. Studiile au arătat că cei care păstrează un nivel ridicat de licopen în sânge au șanse mai mici de a dezvolta cancer de prostată.

Licopen – o prostata sanatoasa

Licopenul se găsește în roșii, la conservă sau gătite. Dar altă sursă foarte bună o reprezintă pepenele. Problema este că trebuie să mănânci o grămadă de pepeni pentru a obține cantitatea necesară. În cadrul studiilor a fost folosit sucul de pepene, dar nu este întotdeauna ușor de găsit. Pastilele cu licopen pot ajuta, însă cel puțin un studiu a arătat că nu sunt la fel de eficiente precum sursele naturale de hrană.

Cel mai bun supliment pare a fi cel provenit din pepenele uscat și congelat. Chiar dacă se află sub formă de praf concentrat, este o sursă de hrană, mai puțin aportul apei.

Dacă ești bărbat, licopenul este o necesitate, fie că îl extragi din mâncare, suplimente potrivite sau ambele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate