„Sani de femeie” – care sunt greselile care determina aparitia lor

Exista pectorali si exista sani. Depinde numai de tine in care dintre cele doua categorii vrei sa te incadrezi. In afara celor care sufera de afectiuni precum sindromul Klinefelter, sanii „de pus in sutien” pot fi usor de…evitat.

sani-de-femeie

7 greseli care te fac „sa arati ca o femeie”

1. Abuzul de alcool

Alcoolul afecteaza capacitatea ficatului de a scapa de estrogen (hormonul care se gaseste mai ales la femei si care declanseaza cresterea sanilor).Pentru ca ficatul este, in mare masura, cel responsabil pentru metabolizarea hormonilor, atunci cand isi pierde din eficienta poate sa produca mai mult estrogen decat androgen (hormon specific barbatesc), rezultand un piept extrem de feminin.

2. Consumul de steroizi

Steroizii nu afecteaza numai „barbatia” ta, dar si aspectul fizic. Multi barbati care au consumat steroizi s-au confruntat cu asa-zisii „sani de catea”, adica rezultatul ridicol la care se ajunge atunci cand sterozii transforma testosteronul in estrogen. Pe langa sanii voluminosi, si sfarcurile au un aspect mult mai „pufos”.

3. Cresterea in greutate

Sigur, mai multa proteina adauga mai multi „posibili muschi”, dar raportul poate fi dat usor peste cap. Atunci cand nivelul de grasime din corp, este normal sa se manifeste la toate nivelurile, inclusiv asupra sanilor. Numai exercitiile fizice regulate va pot ajuta sa construiti masa musculara adecvata.

4. Dietele drastice

Dietele care te priveaza de consumarea unor anumite tipuri de alimente pot duce la scaderea nivelului de testosteron. Se pot intampla doua lucruri: fie sanii vor creste in timpul dietei, fie dupa ce te vei intoarce la regimul alimentar normal. Fenomenul poarta numele de „ginecomastie” si a fost depistat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand in soldat lipsit de o alimentatie corecta, a „crescut” sani destul de feminini. Desi cauzele acestei afectiuni nu sunt tocmai exacte, ultimele cercetari subliniaza faptul ca ar avea legatura cu cantitatea scazuta de testosteron produsa in testicule.

5. Anuminte medicamente

Un studiu al New England Medicine sublinia ca un sfert din cazurile de „sani de femeie” la barbati sunt produse de medicatie. Printre medicamentele care cresc estrogenul sunt: antidepresivele, amfetaminele si antibioticele. Daca ti se pare ca sanii tai sunt prea mari si iei unul dintre aceste medicamente, fa o vizita la medic si intreaba cu ce le poti inlocui.

6. Fumatul

Vrei sa-ti dau inca un motiv ca sa te lasi de fumat? Iata-l: „Cancerul produce hormoni care au ca scop propria dezvoltare, care duce la aparitia unot dezechilibre hormonale care fac sanii sa creasca”. In timp ce ginecomastia poate aparea si ca rezultat al unor anumite tiupuri de cancer (cum este cel la testicule), cel la plamani este cel asociat cu cresterea sanilor. De asemenea, este forma de cancer care poate fi cel mai usor prevenita.

7. Anumite produse din plante

Un studiu din 2007 al acelasi New England Journal of Medicine a descoperit ca ingredientele din ulei de arbore de ceai sau lavanda, atat de des intalnite in produsele cosmetica ca sampoanele sau sapunurile, pot cauza ginecomastie deoarece imita activitatea estrogenului in organism.

dupa Muscle&Fitness

2 Comments

  • 1) ginecomatie este denumirea fenomenului in ansamblul lui, nu doar pentru o cauza anume: dezvoltarea tesutului mamar la barbati, cu rotunjirea aureolei si a sfarcurilor si lactatie.
    2) abuzul de alcool si ingrasarea nu duc la ginecomastie, decat in cazuri extreme si rare. Nu confundati tesutul adipos de pe piept (de pe muschii pectorali) cu tesutul mamar din sani la cazul ginecomastiei.
    3) daca vorbim de cancer…nu mai este cazul sa vorbim de ginecomastie..
    4) „sani de catea” ?!?! serios?…”bitch tits” in engleza are alt sens…stiti prea bine .. 🙂
    5) nu am vazut NICI-UN caz de ginecomastie din cauza fumatului (nu militez ptr fumat)
    6) cititi bine studiile medicale citate..veti vedea ca termenul „potential” are alta valoare cand e raportat la cantitati si masuri…lasati-o moale cu sapunurile si sampoanele care nici nu ajung in organism atat cat sa determine schimbari hormonale.

  • ginecomastia nu este reversibila, se rezolva exclusiv chirurgical, prin excizarea tesutului mamar dezvoltat.
    este un raspuns la feedback-ul negativ al organismului atunci cand se folosesc steroizi anabolizanti, reactie la aromatizarea acestora din cauza excesului de estrogen in raport cu testosteronul din organism.
    In ciclurile de steroizi, se folosesc anti-estrogeni, medicamente precum Proviron, Tamoxifen ce blocheaza receptorii estrogenului in organism actionand ca o bariera impotriva efectelor secundare ale acestuia (ginecomastia printre altele)
    exceptand cazurile medicale (maladii), ginecomastia poate aparea la baieti in copilarie, in faza prepubertina (nivelul scazut de testosteron specific varstei) dar ea este cel mai des asociata cu abuzul de steroizi..priviti bine fotografiile si filmarile cu bodybuilderi profesionisti veti oserva semnele la 90% dintre ei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate