Seminte de schinduf: beneficii pentru crestere musculara

seminte de schinduf

Seminte de schinduf – acopera necesarul de crestere anabolica

Schinduful (fenugreek in engleza) este o planta ierboasa folosita inca din antichitate in bucatarie si in medicina Asiei de Vest, a Europei Sudice si a tarilor mediteraneene. In ultimii ani, si cercetatorii din domeniul suplimentelor nutritive au inceput sa acorde atentie acestor seminte de schinduf.

Motivul: contin o concentratie mare de componente steroidiene cunoscute, cum ar fi saponienele furostanolice, dintre care prodioscina a fost cel mai mult studiata.

Studiile au aratat ca ingerarea unor componente duce la biodisponibilitatea (absorbtie mai buna), crescand nivelul DHEA (dehidroepiandrosteron) si LH (hormon luteinizant) eliberate de glanda suprarenala si, respectiv, de glandele pituitare.

Aceasta proprietate sporeste mediul anabolic deoarece LH actioneaza ca un semnal pentru testiculele sa creasca producerea de testosteron, iar DHEA este un precursor direct al productiei de testosteron.

Seminte de schinduf si hormonii de crestere

Ca sportivi, cu siguranta stiti ca o mai buna eliberare de hormoni de crestere (GH) accelereaza sinteza proteinei ducand la reducerea stratului adipos.

Exista pe piata suplimente care cresc nivelul hormonilor de crestere din organism. Un studiu a adus dovezi ale faptului ca aceste seminte de schinduf contin stimulenti ai potentei care duc la cresterea nivelului de GH eliberati de celulele pituitare. In decursul studiului, cercetatorii au izolat chimic opt compusi steroidieni din seminte de schinduf si, mai apoi, i-au testat pe fiecare in parte pentru a evalua impactul lor asupra nivelului hormonilor de crestere.

Rezultatul a fost ca saponina I si dioscina din schinduf au generat cele mai mari cresteri ale eliberarii de hormoni de crestere (1259% si, respectiv, 1770%), comportandu-se astfel ca adevarati secretori de GH.

Seminte de schinduf, minunate pentru dezvoltarea musculaturii

Aceste descoperiri intrigante demonstreaza faptul ca izolatii din schinduf reprezinta o noua zona in  dezvoltarea suplimetelor nutritive cu rol anabolic. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta planta si semintele sale ajuta atat la cresterea nivelului testosteronului, cat si al hormonilor de crestere, care constituie impreuna o combinatie puternica pentru dezvoltarea musculaturii.

5 Comments

  • Se gaseste scinduf in Piata de la Bucur Obor. E un magazin de condimente care se gaseste la etaj, pe langa magazinele de carne,branzeturi.

  • Este un produs natural si foarte anabolic la doze mai mari 1 cutie de seminte macinate pe zi 😉 eu va garantez asta care fac sala de 16 ani si folosesc de 2 an stero , dar efectele stero sunt mai slabe decat ceea ce contine acest produs va salut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate