Spirulina: foarte buna pentru culturisti

SpriulinaCe este spirulina?

Spirulina este o microalga de culoare verde-albastrui si este folosita ca sursa de hrana inca din secolul al 16-lea. Avand un continut bogat de proteine vegetale si o cantitate mare de multivitamine si minerale, spirulina ajuta la protejarea creierului, la reducerea grasimii din ficat si sprijina activitatea fizica.

Motivul pentru care stramosii nostri consumau spiruluina s-ar putea sa fie si din cauza lipsei unui alt tip de proteine, in special a celor animale. In orice caz insa, echipele olimpice din China au folosit spiruina ca supliment pentru antrenamente de foarta multa vreme. Motivul? Spirulina inseamna 60% proteina si contine toti aminoacizii esentiali.

Pentru cei care sunt inca sceptici cu privire la calitatile pe care le are acest superaliment, permiteti-mi sa vin cu cateva date concrete:

Un studiu recent publicant in The Indian Journal a sublininat faptul ca spirulina ajuta la cresterea fortei si rezistentei musculare. Subiectii studiului, care au fost rugati sa ia 2 grame de spirulina pe zi, au resimtit efectele ergogenice ale spirulinei timp de 8 saptamani.

Un alt studiu a impartit 9 barbati care se antrenau constant in doua grupe: primului grup i s-a administrat o doza de 6 grame de spirulina pe zi, iar celui de-al doilea suplimente de tip placebo. Fiecare subiect a alegat pe o banda la 75% din capacitatea maxima, iar apoi la 95%, pana la epuizare. Rezistenta musculara dupa 2 ore de alergat a fost semnificativ mai mare la grupul care luase spirulina. De asemenea, consumul de spirulina a scazut rata de oxidare a carbohidratilor cu 10,3 % si a crescut rata de oxidare a grasimii cu 10,9 % (in cele 2 ore de antrenament).

Un alt efect interesant pe care il are spirulina este cel asupra sistemului imunitar. Oamenii de stiinta au testat eficienta si nivelul de toleranta al spirulinei in tratarea pacientilor care sufereau de rinite alergice. Administrarea spirulinei a dus la imbunatatirea simptomelor, ca stranutul abundent, secretiile nazale sau rinoreea, etc.

Conform Examine.com, ai nevoie de 3 grame de spirulina pe zi pentru pastrarea unui stil de viata sanatos si pentru sprijinirea activitatii fizice de lunga durata.

dupa Ironman

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate