Tehnica pentru tricepsi masivi

Daca doresti ca bratele tale sa arate cu adevarat masive, trebuie sa-ti antrenezi tricepsii cu prioritate. Majoritatea se chinuie sa-si antreneze bicepsii cu fel si fel de exercitii si combinatii, dar cand vine vorba de antrenarea tricepsilor, dedicatia si perseverenta scad mult. Tricepsii reprezinta doua treimi din marimea bratului. Asa ca, daca nu le acorzi atentia cuvenita, nu vei avea bratele mult visate.

O superserie inseamna sa efectuezi o serie completa de la un exercitiu si apoi, fara pauza, sa faci alta serie, de la un exercitiu diferit. Este o tehnica extrem de utila si eficienta.

Tricepsi masivi cu o tehnica utilizata de profesionisti

Versiunea pe care doresc sa o prezint implica efectuarea alternativa de repetari, o repetarie dintr-un exercitiu, urmata de o repetare dintr-un alt exercitiu, apoi o repetare de la primul exercitiu… si tot asa, pentru acelasi muschi:

Repetare exercitiu 1

Repetare exercitiu 2

Repetare exercitiu 1

Repetare exercitiu 2

Aceasta tehnica lucreaza muschiul din mai multe unghiuri si pozitii diferite in aceeasi serie, tensiunea fiind mentinuta constant in tot muschiul. Este o tehnica foarte eficienta si, odata incercata, te vei indragosti de ea.

Metoda se preteaza la multe exercitii pentru diferite grupe musculare, insa aici ne vom concentra asupra tricepsilor. Vom alege doua exercitii pentru tricepsi, un exercitiu care lucreaza un capat al tricepsului, iar altul care lucreaza celelalte doua capete. Astfel, in cadrul aceleiasi serii vom lucra toate capetele tricepsului, adica tot muschiul. Cele doua exercitii sunt:

  • extensii din culcat cu bara EZ 

extensii-cu-bara-EZ-din-culcat

  • impins cu priza in gusta din culcat cu bara EZ

Impins-de-la-piept-cu-priza-vert

Cele doua exercitii au fost alese deoarece au un punct comun important: in partea de sus, pozitia de start este aceeasi si putem shimba imediat un exercitiu cu celalalt.

Greutatea o vom alege corespunzator pentru exercitiul la care suntem mai slabi: extensiile. Punem bara EZ astfel incat sa putem efectua 12 repetari.

  1. Incepem cu o repetare la extensii, tinem coatele fixe, coboram din antebrate bara pana aproape de frunte, apoi o urcam in pozitia de start.
  2. Schimba exercitiul si facem impinsul, coboram bratele din coate si umeri pana atingem pieptul si o ridicam. Apoi facem o repetare de extensii si tot as apana cand cedam la extensii.

Recomand sa efectuati cel putin 3 serii cu aceasta tehnica, cu pauza de 90-120 secunde intre serii. La ultima serie, dupa ce atingeti epuizarea la extensii, continuati doar cu impinsul pana la epuizare.

Vei observa ca, dupa cele trei serii, tricepsii tai vor fi umflati ca niste baloane, iar stimularea lor iti va aduce satisfactii pe masura. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate