Antebrate formidabile

De-a lungul carierei mele am fost fascinat de antebratele puternice. De cand eram pusti tin minte ca eram tot timpul impresionat cand vedeam un tip cu tricou sau camasa cu maneca scurta ce avea antebrate mari si musculoase, cu vene in partea de sus a muschilor. Pentru mine asta inseamna forta si putere si a devenit ceva ce am dorit sa am. Bineinteles, exista tipi norocosi care sunt genetic daruiti cu antebrate musculoase de la natura. Totusi, pentru restul dintre noi, muritorii de rand, trebuie sa antrenam specific acesti muschi pentru a nu ramane in urma muschilor bratului, a bicepsului si tricepsului.

Tine minte, antebratele sunt recrutate la greu la fiecare exercitiu pentru partea superioara a corpului. Aceasta le forteaza sa devina rezistente, ceea ce face sa fie foarte greu de crescut, din pacate. Doar facand cateva serii de flexia pumnului nu va fi un stimul suficient de intens pentru a da drumul la crestere, asa ca trebuie sa bombardezi literalmente cu stimuli foarte intensi si variati. Asta inseamna sa ataci precis si agresiv toti muschii componenti ai antebratelor, flexorii, extensorii, brahioradialii prin exercitii specifice, utilizand o varietate de tehnici, strategii si arii de repetari.

Creste cu superserii

Am gasit ca antebratele raspund destul de bine la acest tip de tehnica, asa ca este o idee buna sa o incluzi in antrenamentul lor, cat de des poti. In unele sesiuni recomand preepuizarea cu superserii in care un exercitiu de izolare pentru antebrat este urmat de unul de flexii normale, in care intra bicepsul si brahialul in principal. In alta sesiune baga flexiile primele si imediat, apoi, un exercitiu de izolare pentru antebrate.

Arunca bretelele

In timp ce utilizarea bretelelor la seriile grele de ramat, tractiuni sau indreptari este folositoare, unii le folosesc prea des, la aproape orice exercitiu de tragere, indiferent de greutatile folosite. Facand asa ei pierd o stimulare foarte importanta a antebratelor, precum si castiguri in masa musculara.

Antreneaza-le de mai multe ori pe saptamana

Antreneaza-le de mai multe ori pe saptamana

Precum gambele, ne folosim de antebrate la fiecare actiune pe care o facem intro zi, acasa, la serviciu, la scoala etc. Dupa cum am mai mentionat, acest lucru le face foarte rezistente si incapatanate la crestere. Asa ca, daca antebratele tale sunt in urma, atunci poti beneficia daca le antrenezi de 3 ori pe saptamana, in zile neconsecutive, cu antrenamente diferite de la unul la altul.

Termina cu tinerea de discuri

Acest exercitiu des ignorat este foarte bun pentru terminarea antebratelor printr-o pompare maxima. Aditional, ajuta la cresterea fortei in degete care ulterior va conta la cresterea greutatilor la exercitiile folosite. Miscarea este simpla. Apuca o pereche de discuri egale (aceeasi marime si greutate) doar cu degetele si tine-le lateral atarnand. Strange cat poti de tare din degete inca de la inceput si ambitioneaza-te sa le tii cat timp poti de mult. Pregateste-te pentru niste arsuri severe.

ExercitiuSeriiRepetari
Ziua 1
Flexia pumnului din sezand313-15, 10-12, 7-9
Flexia pumnului din stand313-15, 10-12, 7-9
Ziua 2
Superserie 1
Flexia cu priza inversa la scripete27-9, 13-15
Flexia pumnului in spatele corpului27-9, 13-15
Superserie 2
Extesia pumnului din sezand213-15, 7-9
Flexii ciocan alternativ213-15, 7-9
Ziua 3
Superserie
Flexia pumnului din sezand210-12
Extesia pumnului din sezand210-12
Flexii concentrate ciocan din sezand24-6

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate