Un fel de … acasa!

acasaIntotdeauna mi-au placut statisticile de genul cat timp din viata petrecem in trafic sau spalandu- ne pe dinti sau cele care ne amintesc sec ca 1/7 din viata este luni si ca, tot atat timp este duminica. De fapt, la un moment dat, mi-am pus intrebarea: oare cat timp din viata petrecem la sala? Nu am facut niciodata un calcul clar insa, fara indoiala, rezultatul este de ordinul lunilor pentru cei care sunt dedicati sportului, iar pentru cei care lucreaza efectiv intr-o sala probabil anii sunt cei care exprima suma.

Avand in vedere ca fac parte din categoria celor care isi masoara timpul petrecut la sala in ani, de-a lungul vremii, am incercat sa fac acesti ani cat mai placuti, atat pentru mine cat si pentru cei care imi sunt alaturi. In opinia mea, locurile in care ne desfasuram activitatile cotidiene dau, intr-o proportie covarsitoare, nota de frumusete sau nu timpului petrecut. Asa ca am incercat ca sala sa fie unul dintre acele locuri unde sa merg cu drag, unde atmosfera sa fie prietenoasa si cordiala, unde nevoile sa imi fie intelese si unde sa fiu respectat.

Sigur, in ultimii ani au aparut o sumedenie de sali, complexuri sportive si alte facilitati destinate practicarii fitnessului, despre alegerea carora am scris intr-un articol anterior, insa nu toate sunt la fel. Din experienta, va impartasesc faptul ca majoritatea celor care au un standard ridicat, iar aici ma refer la echipamente, diversitatea ofertei, spatiu, personal, locatie, au preturi mari, de multe ori inaccesibile celor mai tineri sau celor cu venituri modeste.

„Noblesse oblige” ar spune unii, insa trebuie sa stiti ca sunt si sali cu un standard ridicat si cu preturi atractive. Cea in care imi desfasor eu activitatea este una dintre acestea, in care raportul calitate-pret este unul excelent, in care respectul fata de client este primordial, in care cuvintele decenta si bun-gust te insotesc la tot pasul. De fapt, am asistat, implicat sufleteste, la nasterea acestei sali si inca de atunci am inteles ca cei care au investit resurse pun suflet si sunt dispusi sa renunte la castigurile imediate in favoarea increderii clientului si satisfacerii nevoilor acestuia. Tot atunci am vazut si cum s-a realizat selectia personalului care va fi deservit sala si mi-a fost limpede ca notiunile de echipa si profesionalism sunt criteriile de baza care s-au avut in vedere. Echipamentele pentru sala de fitness sunt de calitate si acopera cu prisosinta chiar si cele mai exigente cerinte, acestea integrandu-se intr-o consonanta unica in cromatica vesela a salii. Daca, in prima luna de existenta, sala de fitness era unica oferta, azi te poti inscrie la cursuri de aerobic, spinning, kangoo jumps etc.

Locatia salii este una buna, cu multiple posibilitati de acces cu mijloacele de transport in comun sau cu masina personala, locurile de parcare nefiind o problema, chiar la ore de varf. Dusurile, vestiarele si celelalte anexe asigura din plin confortul celor care se antreneaza aici, totul fiind curatat si igienizat zilnic de personal specializat. Mai mult decat atat, conducerea salii, din dorinta de a forma o comunitate omogena, organizeaza periodic actiuni sportive, concursuri, promotii si stabileste planuri tarifare atractive, toate menite sa stabileasca legaturi intre membrii existenti si sa atraga altii noi. Atmosfera generala este una calda si prietenoasa…ca acasa.

In incheiere, as vrea sa va marturisesc ca, punand pe hartie aceste ganduri, realizez ca anii petrecuti in astfel de locuri, alaturi de oameni de calitate, sunt, desigur, ani buni!

Daniel Oprea
campion balcanic

1 Comment

  • Atmosfera dintr-o sala face ca antrenamentul sa fie unul reusit sau nu;presupunand ca mergi la sala ca sa te antrenezi,nu ca sa socializezi,sa te lauzi cu smartfonul,adidasii sau zgarda de la gat-in cazul baietilor,sau machiata ca un raton sa cauti un sponsor-in cazul fetelor.
    Gradul de nesimtire din salile din Romania a crescut dramatic in ultimii ani:zbiara in gura mare,se harjonesc,trantesc ganterele sau discurile,trimit mesaje cocotati pe aparate…am vazut chiar un idiot care fuma in timp ce mergea incetisor pe banda…si evident in majoritatea cazurilor nimeni nu-i da afara fiindca profitul e rege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate