3 suplimente naturale pentru forta mai mare

Forta reprezinta, in principiu, abilitatea de a exercita putere asupra unor obiecte, utilizandu-ti muschii. Pentru forta mai mare, ne putem ajuta de anumite suplimente naturale care sa ne intareasca si sa ne stimuleze muschii. Atat timp cate respectam dozajele si reusim sa mentinem o rutina de antrenament riguroasa, rezultatele apar vazand cu ochii, chiar de la inceput.

Practic, antrenamentele regulate si fortarea periodica a muschilor duce, datorita abilitatii corpului de a se adapta, la cresterea muschilor si, impicit, a fortei. Oamenii de stiinta au cautat si testat de-a lungul timpului substantele care sa stimuleze capacitatea corpului de a se adapta, astfel incat cresterea fortei sa fie mai rapida si sustinuta.

Suplimente naturale pentru forta: Cofeina

Probabil nu-i nicio surpriza faptul ca cel mai utilizat energizant din lume este si unul dintre cele mai testate de catre cercetatori. Toate studiile certifica faptul ca acest supliment este un stimulent cognitiv, ajuta la arderea mai rapida a grasimilor in timpul antrenamentelor, intarzie starea de oboseala si alina durerile. In ceea ce priveste forta, se pare ca atunci cand vorbim de cofeina, aceasta vine cu un avantaj imbatabil: are efect imediat.

Doza optima de cofeina: poti lua intre 200 si 400 de miligrame de cofeina cu o ora inante de antrenament. Daca nu mai mai consumat niciodata, incepe cu cea mai mica doza, apoi mareste-o in functie de toleranta. Daca experimentezi simptome precum tremuratul, nervozitatea, palpitatiile sau anxietatea, inseamna ca ai luat o doza prea mare.

Suplimente naturale pentru forta: Creatina

Multe decenii de studii au relevat beneficiile creatinei pentru culturisti. Desi este un stimulent al fortei foarte potent, creatina nu da rezultate chiar de la prima doza, asa cum o face cofeina. Rezultatele incep sa fie vizibile in 4-6 saptamani de utilizare constanta. Un studiu publicat in Sports Medicine spune ca acest supliment este eficient pentru muschii inferiori ai membrelor, stimuland performata pentru exercitii scurte, de mai putin de 3 minute.

Doza optima pentru creatina: desi exista mai multe tipuri de creatina din care poti alege, creatina monohidrata este cea mai studiata si folosita de pe piata. Este recomandat sa iei intre 3 si 5 grame de creatina monohidrat de doua ori pe zi. In zilele cu antrenament, ia o doza cu 30 de minute inainte de antrenament, iar pe cea de-a doua imediat dupa ce ai terminat antrenamentul.

Suplimente naturale pentru forta: Beta-Alanina

Beta-Alanina este un aminoacid care creste nivelul de carnitina din muschi. Studiile arata ca sunt suficiente patru saptamani de folosre a beta-alaninei pentru o crestere de peste 60% a carnitinei din corp. De ce este carnitina importanta pentru forta? Pentru ca un nivel crescut al carnitinei in corp creste abilitatea organismului de a tine la limite normale acidul lactic care se formeaza in muschi in timpul efortului fizic. Astfel, durerile vor fi mai mici, iar forta  mai mare.

Doza optima pentru beta-alanina: trebuie sa iei intre 2 si 3 grame de beta-alanina 30 de minute inainte si, inca 203 grame imediat dupa antrenament. In restul zilelor, ia 2-3 grame cu micul dejun si 2-3 grame in orice alt moment al zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate