Abdomen de invidiat!

Muschii abdominali

aplecari la cabluTeoretic, muschii abdomenului nu trebuie sa fie masivi. Totusi, avem mare nevoie de muschi abdominali puternici pentru ca ei contribuie la stabilizarea trunchiului la majoritatea exercitiilor de baza, favorizand astfel folosirea in siguranta a unor greutati mai mari. Pe de alta parte, niste abdominali bine dezvoltati protejeaza impotriva herniilor inghinale, ca sa nu vorbim ca muschii abdominali, cu cat sunt mai masivi, cu atat sunt mai vizibile patratelele, chiar si cand iesim din forma si creste putin stratul de grasime ce acopera aceasta zona. De fapt, nu poti sa ai dreptii abdominali prea dezvoltati, doar oblicii pot dauna aspectului fizic daca sunt prea masivi, pentru ca latesc talia.

Sunt cateva exercitii excelente pentru dreptii abdominali, dar, in opinia mea, nici unul nu e asa de bun si productiv ca aplecarile la cablu, daca sunt efectuate corect. Prefer varianta din stand in picioare celei din stand in genunchi, deoarece mi se pare de departe mai eficienta si pemite folosirea unor greutati mai mari, iar greutati mai mari inseamna muschi mai dezvoltati.

Aplecari la cablu. Executa corect!

Secretul sta in pozitia de inceput si cea finala. In pozitia de start, trebuie sa ai genunchii flexati, un picior mai in fata decat celalalt, privirea in sus pentru a obliga coloana sa stea dreapta. Din aceasta pozitie, trage manerul in jos si spre abdominali, coborand barbia in piept pana poti vedea calcaiul piciorului din spate. In esenta, coloana, cand mainile sunt sus, trebuie sa fie dreapta, iar, cand mainile sunt jos, trebuie sa fie curbata, altfel abdominalii nu se contracta si nu se intind la fiecare repetare.

Sunt unii care fac acest exercitiu din stand in genunchi, dar, daca te uiti cu atentie la coloana lor, nu exista o modificare a pozitiei ei si deci nu scurteaza distanta dintre coaste si oasele bazinului, lucru esential ca sa putem afirma ca muschiul lucreaza.

Florin Uceanu

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate