Umeri mari, bicepsi mici? Recomandari antrenament bicepsi

antrenament bicepsi

Antrenament bicepsi pentru incepatori sau avansati

Raspunsul intrebarea din titlu il gasim usor. E de ajuns sa intri intr-o sala oarecare si sa faci ponderea celor care raspund afirmativ din totalul celor prezenti. Vei vedea ca mai mult de jumatate din practicanti au aceasta problema, motiv pentru care trebuie sa gandesti un antrenament bicepsi eficient.

Daca stau si ma gandesc bine, imi vin in minte destui culturisti profesionisti care se confrunta cu aceasta problema.

Exercitiul numarul 1 pentru bicepsi, care este si unul de baza, este flexia antebratelor pe brate cu bara din stand. Este un exercitiu foarte bun pentru majoritatea dintre noi, fie ca esti incepator sau avansat, cu mai mult de 10 ani de antrenamente.

Antrenament bicepsi – exercitii recomandate

Daca ai ani buni de antrenamente si umerii au luat-o cu mult inaintea bicepsilor, marimea umarului facand ca bicepsul sa para subdezvoltat, atunci este bine sa te puna putin pe ganduri faptul ca flexiile cu bara din stand ar reprezenta si pentru tine exercitiul numarul 1 pentru dezvoltarea bicepsilor.

Iti recomand sa te axezi pe exercitiile in care cotul este fix: flexiile la banca Scott, la aparat si concentrate. Altfel, efortul este preluat de biceps, umerii pierzand sansa sa preia din efort.

Bicepsii tai poate nu vor arata niciodata ca cei ai lui Lee Priest sau Ronnie Coleman, dar poti fi sigur ca lucrand astfel, vor deveni mai mari. Acest lucru nu inseamna sa nu mai incluzi intr-un antrenament bicepsi si exercitii precum flexii cu bara sau cu gantere, unde cotul este liber. Le poti face, insa iti recomand sa folosesti o gantera mai mica si o forma mai stricta.

Alexandru Bolborici

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate