Antrenament bodybuilding – in cat timp vezi primele rezultate?

antrenament bodybuilding

Antrenament bodybuilding – asteptari si… rezultate

Iata una dintre cele mai frecvente intrebari in randul persoanelor care decid sa inceapa un antrenament de bodybuilding: „In cat timp vad primele rezultate?”. Nu exista o regula generala, dar exista o anumita perioada de timp vehiculata de profesionisti care se pare ca se aplica pentru majoritatea incepatorilor.

Insa, inainte de a-ti dezvalui raspunsul la intrebarea de mai jos (daca nu il stii deja), am sa-ti dau un sfat: nu incepe un antrenament de bodybuilding cu acest aspect in minte!

Antrenament bodybuilding, dincolo de masa musculara

Stiu, esti incepator si nerabdator, insa daca vei beneficia de sprijinul unui mentor, asa cum te-am sfatuit aici, vei afla de la el ca dincolo de castigul in masa musculara, exista alte castiguri imediate, uneori mai valoroase decat 1-2cm in plus la brat.

In timp ce circumferinta bratului sau a pieptului poate fi masurata, beneficiile unui antrenament de bodybuilding asupra psihicului sunt… incomensurabile. Dupa doar un antrenament vei simti o imbunatatire a nivelului de energie, o mai mare pofta de viata si un nivel redus al stresului. Dar si mai important, increderea in sine pe care aceasta activitate ti-o ofera si sentimentul de implinire indescriptibil te vor face sa te intorci la sala, indiferent de rezultatele vizibile.

De asemenea, un antrenament de bodybuilding creste semnificativ capacitatea de concentrare si ia „cu mana”, cel putin pentru cele cateva zeci de momente petrecute la sala, micile suparari sau griji. Te vei simti mai puternic, atat fizic cat si psihic, si mai pregatit sa faci fata provocarilor vietii, oricare ar fi ele.

Totodata, un antrenament de bodybuilding are efecte uimitoare asupra echilibrului, a coordonarii si a rezistentei fizice generale, regleaza glicemia, ajuta la indepartarea grasimii viscerale, nu doar a celei subcutanate, si, asadar, la reducerea riscului de boli cardiovasculare sau diabet,  creste oxigenarea organismului, creste flexibilitatea corpului, in special odata cu trecerea anilor, si chiar inverseaza procesul de imbatranire, determinand modificari la nivelul genelor.

Alte efecte benefice pe termen lung ar fi reducerea considerabila a riscul de sindrom metabolic, intarirea articulatiilor si imbunatatirea densitatii osoase.

Dar sa ne intoarcem la intrebarea ce face subiectul articolului nostru, desi sper ca importanta raspunsului s-a diminuat in mintea ta dupa ce ai citit randurile de mai sus.

Conform specialistilor, rezultate vizibile vor aparea dupa 10-12 saptamani, daca antrenamentul tau este unul coerent, acompaniat de o alimentatie corespunzatoare si de odihna suficienta.

Insa pana atunci vei iubi acest sport si nu-l vei mai vedea ca pe un mijloc pentru a-ti atinge scopul, ci ca pe un scop in sine.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate