Cateva luni de exercitii cu greutati inverseaza procesul de imbatranire!

exercitii cu greutati

Exercitii cu greutati – beneficii revolutionare!

Din pacate, foarte multe persoane considera ca doar culturistii (amatori sau profesionisti) trebuie sa includa exercitii cu greutati in antrenamentul lor, si ca singurul scop al acetui tip de exercitii este cresterea in masa musculara.

Nimic mai fals! Orice persoana care isi doreste un corp puternic, tonifiat si sanatos trebuie sa dedice cateva minute exercitiilor cu greutati saptamanal, in special persoanele trecute de prima tinerete. Motivul este cat se poate de simplu: exercitiile cu greutati inverseaza procesul de imbatranire!

De ce trebuie sa faci exercitii cu greutati pentru a-ti pastra tineretea

N-o spunem noi, ci un studiu revolutionar publicat in Public Library of Science si citat de IronMagazine.com, care demonstreaza ca exercitiile cu greutati inverseaza procesul de imbatranire la nivel molecular, putand fi numite, fara a exagera, “secretul tineretii”.

Cercetatorii au recrutat 25 persoane sanatoase, dar care au depasit varsta de 70 ani, si 25 studenti cu varsta medie de 26 ani; toti subiectii au acceptat sa fie supusi unei biopsii musculare, in urma careia cercetatorii au comparat 24.000 gene, observand faptul ca 600 gene prezentau, asa cum era de asteptat, diferente majore intre cele doua grupe de varsta.

Forta fizica a persoanelor in varsta era cu 59% mai slaba decat a studentilor. In urma unui program de antrenament cu greutati ce a durat 6 luni, cercetatorii au realizat din nou masuratori si au observat ca forta fizica a acestui grup crescuse cu 21%, dar adevarata surpriza a studiului a fost schimbarea observata la nivelul genelor acestor persoane, care au cunoscut imbunatatiri semnificative dupa doar 6 luni de antrenament.

Conform IronMagazine.com, este prima data in istorie cand se constata o inversare a procesului de imbatranire la nivel molecular in cazul oamenilor. Doar studiile privind efectul resveratrolului asupra procesului de imbatranire au obtinut rezultate oarecum asemanantoare, insa nu in cazul oamenilor, ci al soarecilor si al viermilor.

Cei care deja practicati exercitii cu greutati cunoasteti efectul extraordinar al acestora asupra fizicului si asupra fortei, indiferent de varsta. Din pacate, rezultatele acestui studiu nu au capatat atentia binemeritata, motiv pentru care multa lume ramane inca indiferenta cu privire la ceea ce inseamna acest tip de antrenament pentru viata si sanatatea noastra.

Trimite mai departe acest articol persoanelor dragi tie, in special celor trecute de prima tinerete. Le vei face un mare bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate