Cum sa faci flotari la paralele pentru tricepsi: pas cu pas

flotari-paralele-tricepsiMajoritatea dintre noi credem ca bratele masive sunt rezultatul unor bicepsi mari. Cand cineva incordeaza muschii, ce vedeti? Umflatura „provocata” de bicepsi. De fapt, este vorba mai degraba de o iluzie optica, adevaratii muschi care formeza grosimea bratelor fiind tricepsii.

Tricepsul este un muschi care are 3 capete distincte, de unde si numle de TRI-ceps si este muschiul ce se afla de-a lungul partii inferioare a bratului. Daca lucrezi tricepsii, ai toate sansele sa maresti vizibil diametrul bratelor. Iata un exercitiu care te poate ajuta in aceasta privinta:

Flotari la paralele pentru tricepsi: cum sa le faci corect si simplu

1. Prinde barele paralele cu palmele (strans) si ridica trunchiul pana cand bratele sunt complet extinse.

2. Inspira adanc si coboara usor trunchiul si apleaca usor capul inspre barbie, dar asigura-te ca nu indepartezi coatele prea mult de trunchi si ca trunchiul este intr-o pozitie dreapta.

3. Coboara cat de mult poti, mai exact pana cand bratul si antebratul formeaza la nivelul cotului un unghi de 90 de grade.

4. Expira si ridica trunchiul punand presiune asupra tricepsului, pana cand revii la pozitia initiala, adica a bratele complet extinse.

Fa cate repetari ti-ai propus si asigura-te ca esti concentrat pe efectuarea corecta a exercitiului, si nu pe numarul de repetari. Doar punand presiune asupra muschilor poti avea rezultate bune si te poti feri de accidentari.

 dupa Fitness&Power

1 Comment

  • Flotarile la paralele, impinsul orizontal cu haltera si extensiile cu bara (skullcrusher) sunt baza pentru tricepsi masivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate