Ginkgo biloba: beneficii importante pentru culturisti

ginkgo biloba

Ginkgo Biloba, vechi secret chinezesc

Cercetatorii in nutritie sunt intr-o permanenta cautare a suplimentului ideal pentru a spori raspunsul corpului la antrenament, unul dintre acestea fiind …Ginkgo biloba.

De ani de zile, am putut observa cum unele suplimente au ramas, iar altele au disparut. Acum, ca si in trecut, noi studii stiintifice evidentiaza si reevalueaza ingrediente mai vechi, unele dintre ele folosite inca din antichitate. Multe dintre ele sunt prezentate ca avand anumite beneficii care nu erau cunoscute inainte.

Ce beneficii prezinta Ginkgo biloba pentru sportivi?

Un studiu recent a examinat marirea performantei fizice data de utilizarea de Ginkgo biloba si Rhodiola crenulata. Medicina traditionala chinezeasca a folosit aceste ierburi stravechi pentru proprietatile lor asupra memoriei si pentru combaterea oboselii cauzate de stres.

Intr-un alt studiu, publicat intr-un jurnal de medicina chinezeasca, cercetatorii au investigat efectele administrarii cu un supliment continad Ginkgo biloba si Rhadiola crenulata asupra rezistentei fizice, testosteronului si cortizolului. Pentru acest studiu, subiectii au luat fie 2 capsule continand cele 2 plante, fie un placebo, de 2 ori pe zi (dimineata si seara, dupa mese), pe parcursul a 7 saptamani.

La inceputul studiului, inaintea suplimentarii, specialistii au evaluat puterea dezvoltata (cu ajutorul testului Wingate) si cantitatea maxima de oxigen inhalata (cu ajutorul testului Bruce Treadmill).  De asemenea, ca indicatori ai oboselii antrenamentului, au masurat nivelul cortizolului si pe cel al testosteronului din sange. Aceste teste au fost refacute la sfarsitul studiului, dupa cele 7 saptamani.

Rezultatele finale au aratat ca atat cantitatea maxima, cat si cea relativa de oxigen au crescut semnificativ, dar nu s-au inregistrat schimbari majore pentru puterea dezvoltata. Subiectii care au luat placebo au inregistrat un nivel mai mare de cortizol si mai mic de testosteron decat cei carora li s-a administrat Ginkgo biloba si Rhodiola crenulata, pentru care valorile s-au pastrat in limite normale.

Ginkgo biloba si Rhodiola crenulata – pentru combaterea oboselii si reglarea nivelului de cortizol

Aparent, aceste ierburi stravechi par sa aiba si alte efecte pozitive, pe langa cele care vizeaza functionarea creierului. Pentru culturisti, in special pentru cei care tin regim, aceste substante par sa fie o optiune inteligenta pentru combaterea oboselii si scaderea nivelului cortizolului.

Alexandru Bolborici

dupa Muscle Mag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate