Superman in competitii, Lee Priest in timpul liber

superman-in-competiti-Lee-Priest-in-timpul-liberLee Priest, rebelul de la „Mr. Olympia”

Lee Priest a fost intotdeauna rebelul culturismului international. O dovedeste faptul ca avea momente in care era in forma maxima si intra in primii 6 la concursul „Mr. Olympia” sau, din contra, se clasa pe ultimul loc. Priest a fost intodeauna domnisoara de onoare, dar niciodata mireasa, in sensul ca putea fi gasit intotdeuna intre primii 10 la oricare concurs ar fi fost inscris, dar niciodata pe primul loc. Asta pana la concursul „San Francisco Procup”, unde a luat marele premiu si unde s-a ales cu binecunoscuta porecla de „mica bestie”. A reusit sa castige in fata unor concurenti cu 30 de cm mai inalti, precum Chris Cormier sau Dexter Jackson, Lee Priest avand doar 1, 63 m inaltime si 95 de kg. Lee Priest este cunoscut mai ales pentru bratele sale imense, in perioada de masa, cand avea 129 kg, acestea masurau 60 cm, iar in timpul concursurilor apox. 55 cm.

Campion la 13 ani

Lee Priest s-a nascut pe 6 iulie 1972. Bunicul sau este cel care l-a indrumat catre o cariera in culturism deoarece acesta fusese, la randul lui, campion de lupte in perioada de serviciu militar. Ridicarea greutatilor i s-a parut mai intresanta decat gimnastica, iar in paralel facea si karate: „la 14 ani faceam genuflexiuni cu discuri pe fiecare parte (120 kg)”. Primul concurs la care a participat a fost cand abia implinise 13 ani si tot atunci a inceput si obsesia lui pentru Superman. A luat locul 3 la Campionatul Statal pentru seniori un an mai tarziu, iar la 17 ani a castigat concursul „Mr. Australia”, titlu pe care l-a pastrat inca 3 ani consecutiv.

In 1992 s-a stabilit in SUA pentru a concura la „Niagara Fall” si tot acolo l-a intalnit pe Jim Manion care, ascultand-i argumentele, s-a hotarat sa-l antreneze pentru pentru a deveni profesionist. Pe atunci avea doar 20 de ani si 85 de kg.

Antrenamentul si regimul alimentar ale lui Lee Priest

Suplimentele au jucat in rol important de-a lungul carierei sale, Lee Priest afirmand ca toata lumea il intreba la un moment dat ce face pentru a fi asa mare. Asa cum a spus intotdeuna, importat intr-un antrenament este psihicul,” sa insisti din toata fiinta ta pentru a obtine rezultatele dorite”.  „Cea mai mare greseala pe care o fac cei care se apuca de culturism este sa vada rezultate imediate, ori acest lucru nu este posibil decat cu ani de antrenament si multa rabdare”, spune culturistul.  Antrenamentul sau de baza presupunea:

–          Genuflexiuni cu bara, presa si extensii pentru picioare

–          Flexii cu bara si flexii cu ganterele si flexii la bra Scott pentru brate

Pentru fiecare grupa musculara, Lee Priest facea cate 15-2- de serii, de 2 ori pe saptamana, iar intreaga sa activitate nu depasea ora 21. Iata programul sau uzual:

Ziua 1. Piept si spate

Ziua 2. Biceps, triceps si umeri

Ziua 3. Cvadricepsi, femurali si coapse

La un moment, Lee Priest se antrena intr-un depozit de scule pentru gradinarit, pe care l-ar fi transformat in sala personala de antrenament.

Regimul alimentar cu 6 mese al lui Lee Priest

Masa 1. Orez concentrat proteic

Masa 2. Peste, orez

Masa 3. Friptura de vita, cartofi

Masa 4. Orez concentrat proteic

Masa 5. Piept de pui, spanac, conopida

Masa 6. Concentrat proteic, prajiturele de orez.

La fiecare masa, Priest lua cate 3 capsule de aminoacizi si toata gama de vitamine, minerale, prehormoni si termogenetice.

„Micutul gigant australian”, pe al carui umar stang se poate vedea tatuajul cu Superman avea, pe langa pasiunea pentru culturism, si o pasiune pentru cursele de masini. Intre concursurile de culturism, australianul participa la curse cu dragstere. Este casatorit cu Cathy Priest, si ea culturista de profesie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate