Memorialul Popa Anatol 2009

Memorialul Popa Anatol 2009A sosit momentul pentru startul unei noi editii a concursului cu traditie din Calarasi. Organizatorul principal, dl Nelu Basfalion, a facut o treaba excelenta si de aceasta data. Scena a fost neancapatoare pentru categoriile mijlocii de la seniori, unde s-au tinut preliminarii, în contrast cu participarea mai redusa la culturism juniori. Acest fapt este explicabil, Memorialul Popa Anatol desfasurandu-se la 1-2 saptamâni distanta de CN de culturism seniori.

La juniori, aflat in cea mai buna forma de pana acum, localnicul Ciprian Solzaru a castigat categoria de 70 kg. El s-a impus si la openul juniorilor. S-a mai remarcat juniorul de perspectiva, Andrei Ciur, care la doar 19 ani are o musculatura bine dezvoltata, el castigand clar categoria +80 kg.
La categoria de 70 kg seniori, Constantin Plesea a reusit sa castige primul sau concurs. A venit cu o forma putin mai buna decat la Nationalele de seniori si s-a impus intr-o categoria cu 9 sportivi inscrisi. Pe locul secund, într-o forma extraordinara de concurs, a venit Razvan Sindelaru, sportiv care pana acum a participat doar la categoriile de fitness masculin, iar pe locul 3, colegul sau de club, Catalin Covrigeanu.
Cea mai disputata categorie a fost cea de 80 kg seniori. In afara podiumului, pe locul 4 s-a situat Ciprian Martin, aflat intr-o forma buna, dar cu picioarele „acoperite”. Locul 3 a fost obtinut de C-tin Lazar, cel mai masiv din categorie, insa nu prea bine definit. Pe locul secund, cu un fizic foarte placut si armonios, Cristian Hristu. Aflat intr-o forma foarte buna, poate putin mai buna decat la Nationale, Ioan Modovan s-a impus la aceasta categorie, fiind prima lui participare la acest Memorial.
La seniori 90 kg, s-au inscris 8 sportivi. Aproape de podium s-a situat showmanul Eugen Matis, sportiv foarte puternic, participant la concursurile de tip strongman.  Locul 3 a fost obtinut de Cristian Anghel, sportiv nelipsit de la acest Memorial, caruia îi face placere sa concureze. Pe locul 2, Adrian Panait. M-a impresionat cel mai mult la acest concurs, fiind un sportiv relativ nou si pe care nu l-am mai vazut pâna acum. Musculatura multa, bine incarcat, cu o pereche de brate cum rar vezi la cineva pana in 90 kg, fara puncte slabe evidente. Potential are, antrenor are (Dan Enuta), sa vedem cum evolueaza  Locul intai, fara dubiu, i-a revenit campionului national absolut pe 2009, Andrei Mitea.
4 sportivi la categoria semigrea, 100 kg. Desi accidentat, s-a impus Lucian Boerescu, pe locul doi, Ionut Tudose, care pe zi ce trece parca mai mare si mai gros se face, iar pe locul 3, Marius Antohe, un sportiv recent intrat in competitii, cu o musculatura foarte buna; in pozitia crabul, îti cam taie respiratia.
La cea mai grea categorie, +100 kg, cel mai bine pregatit, ca de obicei, multiplul campion national, Costica Caileanu. Pe locul secund s-a dat o batalie apriga intre doi grei. S-a impus, la „mustata”, Florin Berbecar în fata lui Octavian Mihaita.
Openul seniorilor a fost castigat de Ioan Moldovan, care a intrat în posesia Trofeului Popa Anatol. Diferenta dintre el si Adrian Mitea a fost foarte mica, spun arbitrii, si comentarii pro sau contra sunt multe, mai ales pe forumul de discutii.

juniori 65 kg
1. Floris Nicolae – Vulturii Buzau
2. Cristian Chirita – Fortus Cl
3. Lucian Nicolae – Fortus Cl
juniori 70 kg
1. Ciprian Solzaru – Fortus Cl
2. Cristian Fekete – Champions Gym Bucuresti
3. Ionut Oprea – Vulturii Buzau
juniori 75 kg
1. Robert Beciu – Oana Gym Is
2. Viorel Voicheci – Fortus Cl
3. Darius Dumitru – Oana Gym Is
juniori 80 kg
1. Virgil Andrei – Oana Gym Iasi
juniori +80 kg
1. Andrei Ciur – CSS 5 B
2. Bogdan Bisoceanu – Vulturii Bz
open juniori
Ciprian Solzaru – Fortus Cl
Video juniori aici.
seniori 70 kg
1. C-tin Plesea – Redis Buftea
2. Razvan Sindelaru – Farul C-ta
3. Catalin Covrigeanu – Farul C-ta
Video seniori 70 kg  aici.
seniori 80 kg
1. Ioan Moldovan – CSU Tg. Mures
2. Cristian Hristu – Farul C-ta
3. C-tin Lazar – Hard Body B
Video seniori 80 kg aici.
seniori 90 kg
1. Andrei Mitea – Vulturul de Mare C-ta
2. Adrian Panait – Champions Gym B
3. Cristian Anghel – Farul C-ta
Video seniori 90 kg aici.
seniori 100 kg
1. Lucian Boerescu – Farul C-ta
2. Ionut Tudose – Farul C-ta
3. Marius Antohe – Oana Gym Is
Video seniori 100 kg aici.
seniori +100 kg
1. Costica Caileanu – Farul C-ta
2. Florin Berbecar – CSU San Gym Cluj Napoca
3. Octavian Mihaita – Olympia Pro Gym Bv
Video seniori +100 kg aici.
open seniori
Ioan Moldovan – CSU Tg. Mures
Video open seniori aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate