Tulburatoarea poveste a primului culturist de la Hollywood

Cei mai multi dintre tinerii de astazi, care frecventeaza salile de culturism, cred ca Arnold a fost primul star „cu muschi” de la Hollywood. Cei mai multi dintre tinerii de astazi, care frecventeaza salile de culturism, cred ca Arnold a fost primul star „cu muschi” de la Hollywood. Inainte de 1960, un culturist pe nume Steve Reeves era starul numarul 1 la Hollywood si in lume in ceea ce priveste popularitatea si incasarile.

Steve si-a inceput cariera la inceputul anilor ’50 aparand in cateva productii teatrale de pe Broadway. A continuat cu cateva seriale de televiziune, pentru ca mai tarziu sa apara in roluri secundare in productii cinematografice. Primul sau rol secundar a fost in comedia muzicala „Atena”, un film care a avut incasari modeste, dar datorita caruia Steeve Reeves a devenit rapid subiectul de discutie preferat de la Hollywood. Pana la el nu mai fusese un actor cu un asemenea fizic.

Primul culturist si primul sau film

Datorita fetei si fizicului sau, Steve a fost solicitat sa joace in „Hercules”, ce urma sa se filmeze in Italia. Reeves a semnat contractul, a zburat in  Italia si s-a pregatit sa joace intr-un film care acea sa-l transforme peste noapte pe culturistul-actor in varsta de 31 de ani, in cel mai mare nume din cinematografie, in acea epoca.

primulLa trei luni de la lansarea in America, filmul devenea cea mai mare lovitura de box-office din istoria Hollywood-ului. In prima saptamana, filmul a avut incasari de 9 milioane de dolari. In a doua saptamana, s-au comandat inca 600 de copii ale filmului, cea mai mare comanda pe care o vazusera cei de la laboratorul de procesare. Nimeni nu mai vazuse un corp ca al lui Reeves, expus intr-un film. Reeves a devenit starul cel mai popular de la Hollywood, filmul devenind cea mai de succes pelicula din lume de pana atunci.

Alti producatori s-au gandit sa imite aceasta productie si curand piata a fost inundata cu tot felul de filme cu Hercule. Chiar si Reg Park, Mr. Universe in acei ani. Dar pentru ca Reeevs a fost primul, a depasit toate celelalte 23 de productii axate pe aceeasi teme, inclusiv pe cea in care au jucat Arnold si Lou Ferrigno.

Cariera lui Reeves a urmat o traiectorie ascendenta

Pentru Reeves, a urmat un alt film bazat pe aceeasi tema, cu titlul „Hercule dezlantuit”, care a spart iarasi recordul box-office-ului. In acest timp, Reeves a descoperit ca actritele din preajma sa sunt foarte interesate de el, din moment ce, la turnarea uneia dintre scene, in care era sarutat de frumoasa Silvia Lopez, cand regizorul a strigat „Stop”, ea a continuat sa-l sarute pentru mai mult timp. Mai in gluma, mai in serios, regizorul a zis „Aruncati niste apa pe ei”, dar dupa filmare, Reeves s-a trezit vizitat de actrita in camera de hotel.

Au urmat filmele „Hadji Murad”, „The White Warrior”, „Goliat and the Barberians”, toate asteptate cu sufletul la gura de femeile din intreaga lume care abia asteptau sa-i admire trupul impresionant.

Din pacate, in ultimul film „The Last Days of Pompei”, Reeves a suferit un accident si a fost nevoit sa se retraga din cinematofgrafie. Cu doua zile inainte de sfarsitul filmarilor, o pereche de cai care trageau un car roman au luat-o razna spre o padure ducand o colega de filmari cu ei. Intr-un act de eroism, Reeves,imbracat atunci intr-un centurion roman, a plecat in galop sa o salveze pe actrita. Din pacate, in momentul cand incepuse sa stapaneasca acei cai naravasi, a fost lovit de un ciot de lemn care i-a dizlocat umarul. L-a impins inapoi de unul singur, dar ligamentele au fost ireparabil distruse.

dupa Ironman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate