Saritul corzii

Saritul corzii – un exercitiu complet

saritul corziiSaritul corzii este un excelent antrenament complet. Nu-i asa ca atunci cand vorbesc despre saritul corzii va vin in minte imagini cum ar fi fetitele din fata blocului sarind coarda? Numai ca acest exercitiu poate fi luat in serios deoarece are foarte multe avantaje.

Saritul corzii – eficienta maxima in arderea grasimii

Boxerii, de exemplu, gasesc in el un excelent exercitiu cu ajutorul caruia isi ard caloriile din organism, isi imbunatatesc detenta si isi dezvolta musculatura picioarelor, in special cea a gambelor. Fizicul se cladeste mai puternic, se normalizeaza tensiunea arteriala si se imbunatateste circulatia singelui. Exercitiul efectuat zilnic in aer liber are efecte benefice asupra intregului organism. Nu este deloc greu si nici complicat sa iesi dimineata intr-un parc si sa alergi, pentru ca, dupa ce termini seria de jogging sa scoti din buzunar o coarda si sa executi citeva serii de sarituri. Se spune chiar ca saritul corzii este mai eficient ca jogging-ul sau ciclismul, este util la arderea grasimii in surplus din corp, aduce un plus de forta si vigoare organismului si poate fi practicat oriunde, pe spatii restrinse si cu o minima dotare (o coarda).

Saritul corzii – distreaza-te facand sport

Coarda utilizata nu trebuie sa fie ceva special. Poate fi din plastic sau nylon, ori chiar din sfoara. Tehnica de baza este foarte simpla: sari doar atat de sus cat sa permiti sa-ti treaca pe sub talpi coarda. Roteste coarda doar din incheieturile mainilor, fara a incorda prea tare bratele. Pentru inceput este recomandabila o coarda din plastic sau nylon, deoarece taie mai bine aerul decit cea din bumbac. Executa miscarea mai lent, pentru a o invata si pentru a nu te incurca. Cheia pentru o buna miscare consta in mentinerea unei posturi destul de incordata, dar nu foarte rigida si mentinerea unui ritm constant. Se poate sa treaca 2-3 sedinte pana sa te simti confortabil atunci cand sari coarda, dar odata ce ti-ai intrat in mana, totul este foarte simplu. Incepe cu miscarea de baza: saritul pe ambele picioare. Tine capul sus si privirea inainte. Nu misca picioarele inapoi (nu le indoi in aer). Nu dispera daca ti se agata coarda de picioare sau de cap; se intampla oricui. Odata ce ai invatat miscarea de baza (saritul cu ambele picioare), poti trece la miscari mai complicate. De exemplu, executa 10 sarituri pe piciorul drept, apoi 10 sarituri pe stangul si repeta. Sau executa primul salt normal, apoi, in timp ce coarda executa miscarea de ridicare prin spate, de la picioare inspre cap, incruciseaza mainile si executa un salt cu mainile incrucisate in fata. Continua asa alternativ de 10 ori cu mainile incrucisate si de 10 ori normal. Pentru o miscare mai avansata, incepe cu un salt normal cu ambele picioare, apoi sari cand pe un picior, cand pe altul alternativ, la fiecare rotatie a corzii. Se mai poate executa si saritul corzii inapoi, atunci cand ai dobandit o buna coordonare a miscarilor. Iata si o miscare prin care-ti poti lucra si abdomenul: la fiecare saritura adu genunchii la piept, astfel lucreaza si abdominalii. Pentru a-ti lucra si bratele si pieptul incearca sariturile duble, cand rotesti coarda de doua ori in jurul corpului in timpul unei singure sarituri. In final un ultim sfat: incearca sa te destinzi in timpul exercitiului. Distreaza-te! Merita efortul.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate