Sfaturi pentru incepatori

incepatorPasind in lumea culturismului si nefiind documentat vei fi foarte confuz si chiar daca sa zicem ai cunostintele necesare, tot te incearca un sentiment de confuzie cand te gandesti ca vei incepe antrenamentele „de astazi”.

Nu as vrea sa va fac viata si mai grea insirandu-va alte teorii si principii pe care sa le asimilati acum la inceput. Probabil ca cea mai persistenta intrebare este „ce sa fac (acum la inceput) ?” Multe alte intrebari vor curge si de aceea este bine sa lucrati la o sala unde cei mai experimentati va vor putea da niste indrumari si lamuriri. Pana atunci considerand ca sunteti un incepator sau un culturist in devenire iata cateva idei pe intelesul tuturor pe care un culturist incepator sa si le insuseasca si sa le aplice in antrenament:

1. Documentati-va serios despre culturism, despre antrenamente, alimentatie, recuperare, despre tehnici de executie, despre teorii si principii!

2. Alegeti-va un program conform statutului dumneavoastra de incepator!

3. Luati in serios faza de incepator, acordati atentie celor ce va invata corect exercitiile si insusiti-vi-le ca atare! Un exercitiu foloseste numai daca este executat corect.

4. Antrenati-va toate grupele la fel, fara sa faceti partinire uneia sau alteia sau fara sa gratiati una sau alta! Dupa un timp va veti da seama care grupe progreseaza mai bine si care nu si veti putea sa le dati prioritate celor slabe.

5. Aveti rabdare in tot ceea ce faceti! Nu va grabiti sa sariti la programe divizate pentru ca si chiar cei mai buni se intorc la programe de 3 zile/saptamana! Nu va grabiti sa puneti discuri pe bara daca nu puteti executa corect exercitiul!

6. Fiti sigur ca aveti un partener de antrenament care sa va ajute daca aveti nevoie, folositi centura care va tine spatele, agatatorile de siguranta pentru bare (de haltera sau tractiune) …

7. Folositi echipamentele sanitare dupa ce terminati antrenamentul!

8. Fiti persistent, numai asa veti ajunge mare. Duceti-va la sala regulat, daca insa va simtiti obosit renuntati la ziua de antrenament din orar.

9. Fiti ordonat si disciplinat, atat in sala cat si in viata de zi cu zi!

10. Ganditi pozitiv tot timpul fiindca numai asa veti ajunge acolo unde doriti!

Incepatori care sa lucreze haotic au existat si cu siguranta acestia nu vor disparea din salile de antrenament, fapt pentru care in urmatorul articol o sa va ofer doua programe de antrenament din care puteti sa-l alegeti pe cel mai bun pentru dumneavoastra.

… va urma!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate