Antrenament complet pentru tricepsi

triceps-1Iata-ne ajusi la cel de-al treilea episod al serialului nostru despre cresterea musculara folosind tensiunea musculara. Astazi vorbim despre antrenamentul tricepsilor.

Asa cum spuneam in celelalte doua „episoade”, tensiunea musculara se obtine prin intermediul greutatilor mari. De fapt, corect ar fi sa spunem ca greutatile trebuie sa fie din ce in ce mai mari, pentru a forta corpul sa se adapteze continuu la noul nivel de stres impus si cresterea volumului.

Cresterea tricepsilor folosind tensiunea musculara

 

triceps-3Cel mai bine este sa folosesti exercitii de baza, cu o executie usor trisata sau cu repetari fortate. In cazul tricepsilor, acestea sunt: flotarile la paralele, impinsul din culcat orizontal cu priza ingusta si flotarile cu palmele mai apropiate ca latimea umerilor.

A doua cheie se numeste trauma musculara si se obtine cel mai bine cu exercitii in care stresul maxim al greutatii in timpul exercitiului este prezent cand muschiul este intins la maximum. De fapt, pentru a evita accidentarile, este mai bine sa fie „aproape” intins la maximum.  Americanii fac, de altfel, un gen de executie  la anumite exercitii in care greutatea este lasata sa cada pana cand muschiul este in elongatie aproape maxima si acolo opresc brusc miscarea si pleaca inapoi cu ea.

Apar astfel niste microrupturi in fibrele musculare care genereaza un raspuns din partea organismului, iar acesta reconstruieste fibrele rupte si le face mai mari si mai puternice pentru a rezista acestui tip de efort. Cele mai potrivite exercitii pentru a genera trauma musculara, din punct de vedere al sigurantei, sunt aparatele deoarece au directia miscarii controlata si te poti concentra pe franare si nu pe echilibrarea greutatilor, ca in cazul folosirii barei sau ganterelor, desi si acestea pot fi folosite. Deci, eu va recomand exercitii precum: extensii la aparat, impins din culcat la cadrul culisant, cu priza ingusta, extensii din culcat cu priza EZ.

triceps-2

A treia cheie este stresul metabolic. Se obtine cel mai bine cu exercitii care ofera o tensiune continua sau o solicitare mare in punctul in care muschiul este contractat la maximum. De obicei, ele blocheaza sangele in muschi si se obtine o pompare excelenta. Exercitiile la scripeti sau la aparatele cu came si placi sunt ideale. Asadar, extensii la scripeti (in jos sau peste cap), extensii la aparate cu placi.

Tot pentru crestere musculara maxima, am invatat de la americani ca e mai bine sa combini mai multe tipuri de proteina, imediat dupa antrenament, pentru ca fiecare are avantaje si tu vrei sa le obtii pe toate. Eu fac asta si pot sa ma laud ca, la varsta de 52 de ani, inca sunt multumit de corpul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate